'POVRAĆALA SAM...' / Mučna ispovijest žrtve učitelja glume: 'Mika Aleksić silovao me 7 mjeseci, skoro svakog utorka. Bio je to bolesni strah'

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Kaće da je godinama trpjela psihičko zlostavljanje, ponižavanje i gnjusne uvrede, a na kraju i seriju silovanja

27.1.2021.
13:05
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

"Silovao me je skoro svakog utorka i to je trajalo sedam mjeseci. Nakon satova sam povraćala, izgubila na kilaži, osušila sam se. Ni dan-danas nisam vratila normalnu kilažu", ispričala je za Blic 20-godišnja žrtva Miroslava Mike Aleksića (68), učitelja glume kojega su mnoge njegove učenice optužile za seksualno zlostavljanje.

Sve je ispričala policiji i dala iskaz tužiteljstvu, a za Blic je, pod uvjetom anonimnosti, ispričala kroz što je prošla tijekom devet godina provedenih u školi glume, a osobito tijekom spomenutih sedam mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaće da je godinama trpjela psihičko zlostavljanje, ponižavanje i gnjusne uvrede, a na kraju i seriju silovanja.

Image
RTL DOSJE: NISAM TRAŽILA /

Glumica Karmen Sunčana Lovrić za RTL o svom mučnom iskustvu: 'Mislila sam da sam ja kriva, bilo me užasno sram...'

Image
RTL DOSJE: NISAM TRAŽILA /

Glumica Karmen Sunčana Lovrić za RTL o svom mučnom iskustvu: 'Mislila sam da sam ja kriva, bilo me užasno sram...'

"Kada me je prvi put odveo u svoju sobu (u prostorijama tzv. škole glume), sjećam se da je cijeli sat pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako može da ga odnese vjetar, da pukneš prstima i žena padne. Cijelo vrijeme me je gledao u oči. Imala sam u tom trenutku nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svjesna. Gledala sam ga s divljenjem! Mislila kako on sve zna i kako sve vidi! Procijenio je i on to i odveo me u sobu, gdje mi je rekao da ćemo raditi na mom samopouzdanju i da će on meni pomoći. On je veoma inteligentna osoba, prepametan čovjek koji je pripremio savršen zločin", priča ova 20-godišnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silovanje se, kako tvrdi, ponavljalo skoro svakog punih sedam mjeseci.

"Ponekad bi propustio jedan ili dva utorka i pomislila bih da to prestaje, da će sve ponovno biti kako treba... A onda te opet pozove u sobu. Sjećam se tog bolesnog straha svaki put pred odlazak u tu prostoriju. Bila sam šef grupe, stajala sam u sredini i na kraju sata izgovarala molitvu “Očenaš”. Sve vrijeme sam čekala hoće li mi prići da mi kaže da ostanem, noge su mi se tresle", ističe ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj joj je, kako kaže, bio da Mika više ne siluje nijednu djevojku. Kada je završila četvrtu godinu i upisala fakultet, pozvala je na kavu dvije djevojke iz grupe koje su htjele upisati glumu sljedeće godine i sve im ispričala.

"Pozvala sam ih na piće. Morala sam im reći, jer sam znala da mu neće moći reći “ne”. Rekla sam im: ili da se ispišu iz grupe i da glumu upišu bez njega, jer su talentirane i vrijedne, ili da ne upisuju glumu, da ne bi morale da idu na pripreme. Dobro se osjećam jer sam spriječila da dožive isto što i ja", kaže ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znala je, kaže, da ne može idućih 15 godina vući za ruku nove generacije u tzv. školi glume i pričati im što je preživjela.

"Znala sam da to nije rješenje. Da moramo nešto drugo poduzeti i da ga moramo prijaviti. Obitelji sam ispričala blažu verziju, tek ponešto, nisam spominjala silovanje, da bi preživjeli. Tek poslije razgovora s Ivinim ocem shvatili su što se zaista događalo i dobila sam bezuvjetnu podršku", kaže ona. Riječ je o Ivi Ilinčić koja je zajedno s Milenom Radulović prijavila policiji svog bivšeg učitelja glume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića koji je u pritvoru u povodu optužbi za seksualno zlostavljanje, priopćila je da njegova škola glume “Stvar srca” neće raditi do daljnjeg, piše Blic.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo