na račun poreznih obveznika / MUP otkrio koliko se trošilo u Vili Costabelli: Zoran Milanović najrasipniji

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U zadnjoj godini premijerskog mandata predsjednik SDP-a Zorana Milanovića na troškove reprezentacije u Villi Costabella potrošeno je 293.000,27 kuna

19.7.2016.
8:04
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo unutarnjih poslova je na svojim stranicama objavio ukupne troškove boravka gostiju u državnoj Vili Costabella na opatijskoj rivijeri od 2009. do 2016. godine. 

Image
pojeli 85.113 kuna /

Orešković o ljetovanju svoje obitelji u vili koja je vlasništvo MUP-a: 'Podmirit ću sam troškove hrane'

Pritom navode ukupan trošak boravka bez posebne specifikacije koliki je iznos utrošen na hranu, osiguranje i ostale troškove. Po podacima iz tablice vidljivo je da je šef SDP-a Zoran Milanović bio rekorder po trošenju državnog novca na boravak u Villi Costabella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na veliki interes medija i javnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova objavljuje podatke o visinama reprezentacije u Villi Costabella. U slučaju dodatnog interesa, spremni smo omogućiti uvid u pojedinačne račune. Interes je potrebno najaviti dva dana ranije kako bi se organizirao termin", navode na stranicama uz tablicu, prema kojoj je Milanović trošio daleko više od svoje skromne prethodnice, Jadranke Kosor.

Naime, u prvoj godini mandata Kosor i zadnjih šest mjeseci vladavine Ive Sanadera potrošeno je 24.570,93 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće godine Kosor je potrošila 47.232,16 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme prvog mandata Zorana Milanovića troškovi su se odmah udvostručili - 96.604 kuna, a već 2013. godine su iznosili 247.925,45 kuna.

Porezne obveznike je u 2014. godini koštao 109.440,51 kuna, a zadnje korištenje te vile u Milanovićevom mandatu, 2015. godine, plaćeno je čak 293.000,27 kuna iz džepova građana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci iz doba Ive Sanadera nisu dostupni.

Podsjetimo, obitelj Orešković ljetovala je u Vili Costabella od 13. lipnja do 10. srpnja, i potrošila je 85.113 kune na catering. Smijenjeni premijer Tihomir Orešković kazao je da će podmiriti troškove hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo