MASAKR U RUSIJI / Muškarac koji je u Rusiji ubio 11 učenika i sam je pohađao tu školu! 'Bio je registriran na psihoneurorološkom odjelu'

Predsjednik Putin je izrazio duboko žaljenje i odmah poslao službe na teren

26.9.2022.
19:13
VOYO logo

Jutros se dogodilo stravično krvoproliće u školi u ruskom gradu Iževsku. Napadač s kukastim križem na majici najprije je ubio zaštitara pa počeo pucati po djeci. U krvavom pohodu ubio je 15 ljudi, od čega 11 učenika, a ranio 24.

Policajac s pištoljem hvata ubojicu dok prestravljeni roditelji i učenici traže izlaz. U to su se jutros pretvorile učionice i hodnici škole ruskog grada Iževska dok je njima harao pomahnitali 34 godišnjak s dva pištolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neidentificirana osoba provalila je u školu, ubila zaštitara. Ima žrtava među djecom, ima i ranjenih. Evakuacija je gotovo završena. Cijeli teritorij je zatvoren. Nacionalna garda Rusije, FSB i istražni organi rade na mjestu događaja", kazao je Aleksandar Brečalov, guverner regije Udmurtia.

Uz rijetki šapat učenici su se skrivali ispod klupa dok je ubojica sa svastikom na majici i fantomkom sijao teror školom koju je nekoć i sam pohađao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deseci mrtvih i ranjenih, i djece i odraslih. Crni brojevi neprestano rastu.

Image
IMAO DVA PIŠTOLJA /

Cure detalji masakra u školi u Rusiji! 15 mrtvih, od toga 11 djece, proglašen Dan žalosti

Image
IMAO DVA PIŠTOLJA /

Cure detalji masakra u školi u Rusiji! 15 mrtvih, od toga 11 djece, proglašen Dan žalosti

Napadač je počinio samoubojstvo. Zasad je utvrđeno da je na sebi imao crnu majicu s nacističkim obilježjima. Nije imao dokumenata kod sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila snimku mrtvog napadača u potpuno devastiranom razredu.

"Jedan stražar je ubijen neposredno na ulazu, drugi stražar je također ubijen. Već znamo ime osobe koja je to učinila. Artem Kazancev, stanovnik Iževska. Znamo da je bio registriran na psihoneurološkom odjelu. Postoje naznake da je bio privržen nacističkoj ideologiji", izjavila je Svetlana Petrenko, glasnogovornica Istražnog odbora Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je predsjednik Vladimir Putin napad okarakterizirao terorističkim činom. Izrazio je duboko žaljenje i odmah poslao službe na teren.

"Zrakoplovi Ministarstva za izvanredne situacije poslani su u Iževsk s grupama liječnika i psihologa, s neurokirurzima i drugim stručnjacima. Sva potrebna pitanja bit će riješena", poručio je Dmitri Peskov, glasnogovornik Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji na terenu pokušavaju otkriti što je ubojicu nagnalo na sumanuti pohod. Već ranije ove godine u istoj je regiji masovni ubojica pucao po vrtiću pa ubio sebe. Danas je u ovom srednjoruskom gradu od 650 tisuća stanovnika proglašena trodnevna žalost.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo