Poglavar Islamske zajednice: / 'Muslimani na Bliskom istoku su izloženi barbarizmu iz kojeg se izrodila izbjeglička kriza'

Image
Foto: YouTube Screenshot

'Zloporaba vjere, kojom se žele opravdati politike na Bliskom istoku (koje se ogledaju) u međusobnim nacionalnim i sektaškim trvenjima, nanosi svima štetu', rekao je Kavazović

20.9.2015.
16:51
YouTube Screenshot
VOYO logo

Poglavar Islamske zajednice u BiH reis Husein ef. Kavazović ocijenio je u intervjuu za bošnjačko nacionalno glasilo 'Preporod' da se islam teško zlorabi na Bliskom istoku i da su tamošnji muslimani izloženi barbarizmu iz kojeg se izrodila izbjeglička kriza u kojoj muslimani spas traže u Europi kod nemuslimana.

"Zloporaba vjere, kojom se žele opravdati politike na Bliskom istoku (koje se ogledaju) u međusobnim nacionalnim i sektaškim trvenjima, nanosi svima štetu. Slike koje gledamo ovih dana, na kojima muslimani bježe od muslimana i traže spas kod nemuslimana, najočitiji su primjer barbarizma u koji su dospjeli muslimani", rekao je reis Kavazović za Preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U takvom je stanju muslimanski svijet, ili barem onaj dio koji za sebe zna reći da je srce islama. Takve zajednice nikome ne mogu biti uzor, a pogotovo ne nama. Mi moramo tražiti uporište u vlastitoj duhovnosti i tradiciji i graditi svoj put", dodao je poglavar Islamske zajednice u BiH.

Reis Kavazović odbacio je mogućnost kompromisa oko pokušaja da se bosanski jezik nazove bošnjačkim ili pristanka na druga rješenja kojima bi se negirao nacionalni identitet pripadnika njegove zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema kompromisa oko vlastitiog identiteta, niti bilo kojeg njegovog dijela. To su suicidalne ideje. Muslimane i Islamsku zajednicu neće imati na svojoj strani nitko tko bude činio kompromis u tom pitanju", poručio je Kavazović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo