Nepoštivanje mjera / Na austrijskom skijalištu otkriveno 96 stranih državljana koji su prekršili pravila o ulasku u zemlju i zatvaranju

Image
Foto: Thinkstockphotos/Ilustracija

Prekršiteljima prijete novčane kazne u iznosu do 2180 eura

30.1.2021.
14:39
Thinkstockphotos/Ilustracija
VOYO logo

Austrijska policija je na skijalištu St. Anton u regiji Arlberg otkrila 96 stranaca iz cijele Europe koji su prekršili pravila donesena zbog pandemije koronavirusa, a odnose se na ulazak u zemlju i nacionalno zatvaranje.

Gradonačelnik St. Antona, jednog od najpoznatijih austrijskih skijališta, rekao je da su nedavno ondje stigli deseci mladih turista iz cijele Europe, zaobišavši pritom pravila o zatvaranju u vrijeme pandemije koronavirusa, u skladu s kojima su žičare otvorene, no hoteli i ostali privatni smještaj zatvoreni su za turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjerili smo dokumente mladih turista, Britanaca, Danaca, Šveđana, Rumunja, Nijemaca, Australaca, Iraca i Poljaka te smo im naplatili globu", izvijestila je policija zapadne austrijske pokrajine Tirol u priopćenju objavljenom u petak navečer.

Akciju je u petak navečer provelo 15 policajaca. Prekršiteljima prijete novčane kazne u iznosu do 2180 eura, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVANJE NA SNIJEGU /

Počelo noćno skijanje na Sljemenu: RTL Danas otkrio sve detalje

Image
UŽIVANJE NA SNIJEGU /

Počelo noćno skijanje na Sljemenu: RTL Danas otkrio sve detalje

U Austriji, članici EU-a s nešto manje od 9 milijuna stanovnika, dosad je evidentirano 413.208 slučajeva zaraze koronavirusom i 7703 smrtna slučaja. U studenom je broj novozaraženih s rekordnih 9000 dnevno novozaraženih pao na oko 1500 dnevno, no sada se taj broj smanjuje vrlo sporo. 

U Austriji je od 26. prosinca na snazi treće zatvaranje na razini države, a trgovine koje nisu nužne za život zatvorene su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto su, u razdoblju od 19. prosinca do 10. siječnja uvedena još stroža pravila kada je posrijedi ulazak u zemlju, a svrha im je bila obeshrabriti skijaše da dođu na skijanje u Austriju. Naime, turisti iz gotovo svih europskih zemalja najprije moraju u karantenu.

No posljednjih nekoliko tjedana javnost su neugodno iznenadile informacije o načinima na koji se zaobilaze stroga pravila, a riječ je o organizaciji tečajeva za učitelje skijanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda skijašima koji su onamo stigli turistički nije dopušten boravak u hotelima i ostalim smještajnim objektima St. Antona, dopušteno je održavanje organiziranih tečajeva za učitelje skijanja u kojima smiju sudjelovati skijaši iz cijele Europe. Ustanovljeno je da se koronavirus počeo širiti upravo na tim tečajevima.

Turistički smještaj dostupan je samo za osobe koje ondje borave poslovno. Gradonačelnik St. Antona Helmut Mall je rekao da su osobe koje su stigle u mjesto kazale da traže posao pa su pronašle smještaj kod lokalnih stanovnika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nije precizirala koja su točno kaznena djela počinjena, no objavljeno je da su strani turisti prekršili zakone o zatvaranju i o ulasku u državu te zakon o prijavi adrese boravka. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo