Zatvoren prijelaz Maljevac / Na granici i dalje napeto, mještani Velike Kladuše zabrinuti: 'Kad on dođe među migrante svi idu za njim'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Migranti su i dalje blizu granice s Hrvatskom gdje su proveli noć

25.10.2018.
7:20
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Situacija na granici s BiH napeta je i dalje. Granični prijelaz Hrvatske s BiH Maljevac zatvoren je i dalje te bi tako trebalo i ostati dok se situacija ne normalizira. 

Dio migranata prebačen je autobusima u jedan vojni objekt, no dio ih je proveo noć pod vedrim nebom. Pripadnici Granične policije BiH pomaknuli su migrante 200 do 300 metara od mosta na kojem hrvatska policija kreirala kordon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migranti su spavali na zemljji, ložili vatru kako bi se ugrijali. Među njima ima žena, trudnica i djece.

Oko 200-tinjak migranata je u srijedu, podsjetimo, pokušalo probiti policijske kordone i ući u Hrvatsku. Uspjeli su probiti kordone policije BiH, a došlo je i do fizičkog sukoba s hrvatskom policijom te su dva policajca ozlijeđena lakše kao i nekoliko migranata. Migranti su se sukobljavali i između sebe, no to je, kažu u BiH oni koji se za njih brinu, uobičajeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Primjetili smo ljude koji obilaze migrante'

Hrvatska policija na granicu je postavila prepreke, a pozvan je i veći broj policajaca u granično područje kako bi spriječili ulazak migranata iz BiH.

Mještani Velike Kladuše kazali su za Večernji list kako migrantima netko manipulira te da je sve dobro smišljeno. "Pogledajte onog čovjeka koji, kada dođe među ljude na granicu, svi idu za njim, tada nastaje komešanje, graja. On je očito vođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije par dana smo u mjestu primijetili ljude koji obilaze migrante i koji su im počeli govoriti da mogu preko granice. To su neki volonteri. Oni i govore da mogu preko granice, iako oni imaju moderne mobitele, surfaju stalno i jako dobro znaju da ne mogu preko hrvatske granice", tvrde mještani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo