migranti na granici / Na Maljevcu situacija bolja nego jučer: Djeca s transparentima na granici uzvikuju 'Otvorite granicu'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Migranata na Maljevcu je upola manje nego što ih je bilo sinoć

25.10.2018.
11:16
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo


Situacija s migrantima na Graničnom prijelazu Maljevac povoljnija je nego jučer. Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković kazazala je za Klix.ba kako je migranata na Maljevcu upola manje nego što ih je bilo sinoć kada je došlo do međusobnog sukoba migranta u kojem je jedan od njih bacio staklenu flašu na službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, zbog čega je granična policija BiH bila primorana udaljiti migrante sa šatorima stotinjak metara dalje s mjesta na kojem su se nalazili.

Image

Potresna priča s granice: Djeca migranata mole policiju da ih pusti u Hrvatsku

Image

Potresna priča s granice: Djeca migranata mole policiju da ih pusti u Hrvatsku

U ranijim izjavama za Klix.ba migranti su kazali kako su za putovanje kroz Hrvatsku dali i do 1.000 eura s ciljem da dođu do Italije gdje žele ostati. Broj policijskih službenika granične policije BiH i MUP-a RH danas je znatno manji, a tijekom dana GP Maljevac bi trebao biti otvoren i za prometovanje vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH policija je na granici propustila i desetak djece da dođu do novinara s transparentima i pred njima glasno uzvikuju "Open borders! Human rights!".

Nije bilo potrebe za postupanjem policije

Iz MUP-a javljaju kako je ganični prijelaz Maljevac je i nadalje zatvoren te za prelazak državne granice građani mogu koristiti međunarodni cestovni granični prijelaz Bogovolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska policija provela je noć u pripravnosti ali nije bilo potrebe za nikakvim postupanjem. U ovom trenutku osobe se s bosansko-hercegovačke strane nalaze udaljeni oko 150 m od granične crte i pod nadzorom su bosansko-hercegovačke policije. 

Oko 200-tinjak migranata je u srijedu, podsjetimo, pokušalo probiti policijske kordone i ući u Hrvatsku. Uspjeli su probiti kordone policije BiH, a došlo je i do fizičkog sukoba s hrvatskom policijom te su dva policajca ozlijeđena lakše kao i nekoliko migranata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo