turbulentna dodjela / Na ovogodišnjim Oscarima nije nedostajalo iznenađenja, skandala, ali ni kića: 'Previše ogromnih dekoltea bespotrebnih'

Zvijezde su se ponovno vratile na oscarovski crveni tepih, ali, ako se pita stručnjake - bilo je velikih modnih promašaja

28.3.2022.
22:15
VOYO logo

Zlatni kipić za najbolji film stigao je u ruke ekipe drame o gluhonijemoj obitelji. "Coda" se okitila s tri Oskara, uključujući onog za najboljeg sporednog glumca. Tako je Troy Kocur postao prvi gluhonijemi glumac koji ga je osvojio.

Prvi je to film sa streaming platforme koji je osvojio Akademijinu nagradu. Prema kritičarima, neočekivan je dobitnik na ovogodišnjoj ceremoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Akademiji što je dala da 'Coda' ispiše povijest večeras", kazao je producent filma Philippe Rousselet.

Čak šest, najviše Oscara, osvojila je "Dina", filmska adaptacija američkog romana znanstvenofantastičnog žanra. Will Smith je nakon incidenta proglašen najboljem glumcem, a najbolja glumica je Jessica Chastain za film "Oči" Tammy Faye. Održala je govor o velikom američkom problemu - samoubojstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svakoga od vas koji se zapravo osjećate beznadno i usamljeno, želim samo da znate da ste bezuvjetno voljeni", rekla je Chastain.

Najboljom redateljicom proglašena je Novozelanđanka, prva žena dvaput nominirana za tu kategoriju. Slavila je Jane Campion za film "Šape pasje" koji je bio najveći favorit s 12 nominacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obožavam režirati jer je to duboko uranjanje u priču, ali zadatak prikazivanja svijeta može biti intenzivan. Dobro je to što nisam sama. Na filmu "Šape pasje" radila sam s glumcima koje zovem svojim prijateljima", rekla je Campion.

Na crvenom tepihu ovoga puta mala doza glamura, dok kiča nije nedostajalo. Sve skupa razočaravajuće - kaže nam Matija Vuica čije su se haljine nosile na Oscarima prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USUSRET OSCARU /

Gost RTL Direkta Nenad Korkut o nominacijama: Ove godine bila je potpuna ludnica, do jučer nismo znali koga će nominirati

Image
USUSRET OSCARU /

Gost RTL Direkta Nenad Korkut o nominacijama: Ove godine bila je potpuna ludnica, do jučer nismo znali koga će nominirati

"Previše ogromnih dekoltea bespotrebnih koji su sad prerasli u neke ogromne rupe, bilo je previše golotinje koja nije sexy nego je prešla neku drugu granicu i nije bilo previše pravih oscarovskih haljina", smatra Vuica.

Ipak - ima favorite. Oscara za styling dala bi ženi koja se okitila titulom najbolje glumice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Guccijevoj haljini koja je stvarno fantastična, kojoj se prelijevaju tonovi iz jednog uskog plisea u raskošnu haljinu. I naravno Zendaya je broj 2, nepogrešiva apsolutno i može im biti učiteljica svima", kaže.

No, ima i onih od kojih se očekivalo mnogo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neobičan peplum neki oko struka koji zaista ne laska njezinoj figuri, iako je prekrasna boja, a ona je prekrasna. Kristen Stewart, zločesta curica. Ona se pojavila u kompletu, sako i šorc od Chanela što bi trebao biti wow efekt, a meni je izgledalo - gdje si draga, idemo na neku kavu, čaj, piće, nešto", kaže Vuica.

Na tepihu se i u samom hollywoodskom Dolby Theatreu dala podrška Ukrajini, a rođena Ukrajinka, glumica Mila Kunis pozvala je na prestanak nepravde u njezinoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo