Nasilje usred lokalnog parka / Na skupu Ku Klux Klana četvero izbodenih, 13 privedenih: muškarca izboli kopljem za zastavu

Image
Foto: AP Images

Među privedenima je i član KKK koji je protuprosvjednika navodno izbo kopljem za zastavu

28.2.2016.
9:34
AP Images
VOYO logo

Najmanje su četiri osobe izbodene u tučnjavi između članova Ku Klux Klana i njihovih protivnika u kalifornijskom gradu Anaheimu, izvijestila je u nedjelju policija.

Privedeno je trinaest osoba, među kojima brojni članovi KKK i protuprosvjednici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilje je izbilo kada su se članovi Klana počeli okupljati u lokalnom parku. Ondje su ih napali protuprosvjednici, a jedna od izbodenih žrtava u kritičnom je stanju, objavila je policija. 

Među privedenima je i član KKK koji je protuprosvjednika navodno izbo kopljem za zastavu.

Očevici su rekli da su se protuprosvjednici u parku počeli okupljati nekoliko sati prije dolaska članova Ku Klux Klana, a u trenutku kada su KKK-ovci počeli otkrivati svoje znakovlje, prosvjednici su ih opkolili. Očevici tvrde da su se obrušili na muškarca u majici na kojoj je pisalo "Veliki Zmaj", što je oznaka za visoko pozicioniranog člana KKK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ku Klux Klan je bjelačka rasistička organizacija u Sjedinjenim Državama koja zagovara superiornost bijelaca, antisemitizam, rasizam, antikatolicizam, antikomunizam i amerikanizam te se bori protiv doseljenika. 

Osnovala su je šestorica bivših pripadnika vojske Konfederacije, 24. prosinca 1865. u gradiću Pulaski u državi Tennessee. Nekoliko mjeseci ranije vojska je poražena u američkom građanskom ratu. Ime je nastalo kombiniranjem grčke riječi kuklos (krug) s riječju klan. 

Organizacija ima dugu povijest u Anaheimu gdje su članovi KKK u 20-im godinama prošlog stoljeća izabrani u gradsko vijeće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo