provalili i u sef / Na Trumpova vrata pokucao je FBI, sumnja se da je nezakonito držao službene zapise u svojoj kući

Iz Bijele Kuće kažu da nisu bili upoznati s istragom, u to ne vjeruju Trumpovi pristaše

9.8.2022.
21:00
VOYO logo

Bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na vrata su pokucali FBI agenti. Očekivalo se to neko vrijeme, jer sumnja se da je iz Bijele kuće uzeo dokumente od nacionalne važnosti. Svaki kut njegova imanja na Floridi su pretresli. Provalili i u sef - požalio se Trump.

Akcija kakvu američka povijest ne pamti. Privatno, luksuzno imanje bivšeg američkog predsjednika na Floridi pretresli su agenti FBI-a. Nalog su navodno dobili jer su uspjeli dokazati sumnju da je Donald Trump nezakonito držao službene zapise Bijele kuće u svojoj rezidenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Znamo da je ranije 15 kutija materijala s oznakom tajnosti pronađeno na imanju Mar-a-Lago. Otkriće je bilo proslijeđeno Uredu za pravosuđe kada ga je pronašao Nacionalni arhiv. Moguće je da je sada federalna policija tražila dodatne tajne dokumente koje je bivši predsjednik možda prenio u svoju privatnu rezidenciju'', rekao je Michelle Price, novinarka Associated Pressa.

Američko ministarstvo pravosuđa i ranije je pokrenulo istragu o Trumpovu odnošenju službenih dokumenata na imanje na Floridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donald Trump u vrijeme pretresa bio je u svom neboderu u New Yorku a sve mu je javio sin Eric. Trump tvrdi da je posljednjih mjeseci surađivao s relevantnim vladinim agencijama, a da su sada federalni agenti nepotrebno i nenajavljeno okupirali njegov dom i provalili mu u sef.

Image
potvrdila obitelj /

Preminula Ivana Trump, prva žena bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa

Image
potvrdila obitelj /

Preminula Ivana Trump, prva žena bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa

''Ovo je zloupotreba državnog tužiteljstva, pretvaranje pravosudnog sustava u oružje i napad radikalno lijevih demokrata koji očajnički nastoje spriječiti da se kandidiram za predsjednika na izborima 2024. godine. Pogotovo uzevši u obzir nedavne ankete'', kazao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Bijele Kuće kažu da nisu bili upoznati s istragom. U to ne vjeruju Trumpovi pristaše koji su, čim su doznali vijesti, stigli pred imanje pružiti mu potporu jer misle da je sve zavjera protiv njihova favorita - što tvrdi i on sam.

''Oni će učiniti sve kako bi zaustavili republikance i konzervativce na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima. Ovakav napad moguć je samo u propalim zemljama trećeg svijeta'', izjavio je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinosti razloga i rezultata istrage nisu poznate - no otuđivanje tajnih dokumenata kao i njihovo držanje na lokacijama koje nisu službeno odobrene kaznena su djela. Donald Trump pred sobom ima i druge pravne bitke - optužen je za poticanje pobune koja je dovela do nereda na Kapitolu, uplitanje u izbore, a proučavaju se i optužbe za poreznu i bankovnu prevaru u New Yorku.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo