ZNALO SE ZA NAPAD? / Nacionalni centar protiv terorizma upozorio je Madrid na opasnost od napada u Barceloni

Image
Foto: AP

Po dnevniku koji objavljuje faksimil poruke na engleskom, Nacionalni centar protiv terorizma uputio je upozorenje o napadu španjolskoj obavještajnoj središnjici CNI

31.8.2017.
11:39
AP
VOYO logo

Američke obavještajne službe upozorile su Španjolsku u svibnju na opasnost od napada na La Rambli u Barceloni gdje je džihadist pregazio 14 putnika 17. kolovoza, piše u četvrtak dnevnik El Periodico de Cataluna.

Po dnevniku koji objavljuje faksimil poruke na engleskom, Nacionalni centar protiv terorizma (NCTC) koji udružuje CIA-u, američku obavještajnu središnjicu, i saveznu policiju FBI, uputio je to upozorenje španjolskoj obavještajnoj središnjici CNI, španjolskoj policiji i regionalnoj katalonskoj policiji Mossos d'Esquadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepotvrđene informacije čija istinitost nije poznata s kraja svibnja 2017. govore da IS predviđa izvesti nedefinirane terorističke napade tijekom ljeta na posjećene turističke punktove u Barceloni, posebice na ulici La Rambla", piše u tekstu koji El Periodico pripisuje NCTC-u. Glasnogovornik CNI-ja odbio je "potvrditi ili opovrgnuti kontakte s drugim obavještajnim službama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo