napad / Najmanje šestero ubijenih u napadu na bolnicu u Gvatemali za koji se sumnjiči banda

Image
Foto: Luis Soto/AP

Policija je uhitila petoricu od sedmorice osumnjičenih članova bande koji su bili naoružani jurišnim puškama kada su napali bolnicu

17.8.2017.
8:00
Luis Soto/AP
VOYO logo

Najmanje je šestero ljubi ubijeno a 12 ozlijeđeno u srijedu u napadu na bolnicu za koji se sumnjiči banda koja je pokušala osloboditi zatvorenog suradnika koji je tamo bio radi pregleda, rekli su policija i bolnički službenici.

"Anderson Daniel Cabrera, pripadnik bande Mara Salvatrucha, je dolazio na liječnički pregled", rekao je policijski glasnogovornik Jorge Aguilar. "Sumnjiče se da su ga željeli osloboditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je uhitila petoricu od sedmorice osumnjičenih članova bande koji su bili naoružani jurišnim puškama kada su napali bolnicu Roosevelt u Guatemala Cityju, ali je Cabrera pobjegao, rekao je Aguilar.

Među šestero ubijenih su tri zaštitara i bolnički domar, rekao je Edwin Bravo, ravnatelj bolnice San Juan de Dios gdje su prebačeni povrijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podovi hodnika su bili prekriveni krvlju, a zidovi izbušeni metcima.

Poput El Salvadora i Hondurasa, Guatemala se muči s endemskim nasiljem banda, posebice s moćnom Mara Salvatruche (MS-13) i njezinim protivnikom Calle 18, koje siju teror u siromašnim četvrtima diljem Središnje Amerike.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo