Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SUMNJIVE SMRTI

Misterij u Rusiji: Četiri poduzetnika povezana s Gazpromom oduzela si život. Neki su prije toga ubili i obitelji

U posljednjem slučaju samoubojstva pronađen je i Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazproma, pronađen je 18. travnja sa svojom ženom i kćeri u stanu u Moskvi

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija
RTL Vijesti/ 30.4.2022. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najmanje pet istaknutih ruskih biznismena počinilo je samoubojstvo od siječnja. Troje ih je navodno i ubilo svoje obitelji prije nego što su i sebi oduzeli život.

Četvero ih je, prema pisanju CNN-a povezano s ruskim Gazpromom ili podružnicom te tvrtke. Jedan od njih je Leonid Shulman, direktor iz Gazproma. Pronađen je 30. siječnja u kolibi kod Lenjingrada. Mjesec dana kasnije, u istom selu, u svojoj garaži pronađen je Alexander Tjulakov.

U svom domu u Surreyju u Engleskom pronađen je mrtav i ruski milijarder Mihalj Watford, a krajem ožujka i poduzetnik Vasilj Melnikov, zajedno s obitelji.

Image
SUMNJIVE OKOLNOSTI

Misteriozne smrti dvaju ruskih oligarha: Oni i njihove obitelji pronađeni mrtvi u dva dana, jedan u Rusiji, drugi u Španjolskoj

"Nije bilo tragova nedopuštenog ulaska u stan. Noževi su pronađeni", objašnjavala je tada policija. U posljednjem slučaju samoubojstva pronađen je i Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazproma, pronađen je 18. travnja sa svojom ženom i kćeri u stanu u Moskvi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Igor Volobuev, bivši potpredjsednik Gazproma smatra da on nije počinio samoubojstvo.

"On je bio zadužen za velike količine novca. Pa, je li se onda ubio? Mislim da ne. Mislim da je nešto znao i da je predstavljao nekakvu vrstu rizika", objasnio je Volobuev.

Samo dan nakon, zajedno sa svojom obitelji kod Barcelone je pronađen i Sergej Protosenja, bivši direktor u Novateku, tvrtki koja je djelomično u vlasništvu Gazproma. Tijela kćeri i supruge pronađena su unutar vile u Lloret de Maru, a na njima je bilo i tragova nasilja, dok je njegovo tijelo pronađeno u vrtu. 

Upravo se čita

Sin Protosenje također smatra kako je njegov otac jedan u nizu ubijenih.  

"Volio je moju majku, a posebno moju sestru Mariju. Ona je bila njegova princeza, ništa im nažao ne bi napravio. Ne znam što se dogodilo te noći ali znam da im moj otac nije naudio", kazao je Fedor Protosenja koji je bio u Francuskoj kad se sve dogodilo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija u Španjolskoj i dalje smatra da je riječ o obiteljskom nasilju. Isključena je mogućnost trostrukog ubojstva, kazali su iz policije.

Iz tvrtke Novatek su kazali kako je Protosenja bio ''predivna osoba i obiteljski čovjek''.  

"Nažalost, bilo je špekulacija o ovoj temi u medijima, ali uvjereni smo da ta nagađanja nisu povezana sa stvarnošću. Nadamo se da će španjolske agencije za provođenje zakona provesti temeljitu i objektivnu istragu i razriješiti što se dogodilo", objavila je tvrtka u priopćenju. 

RTL Vijesti/ 30.4.2022. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba