o kontroverznim temama / Nakon državljanstva, robot Sophia voljela bi imati obitelj

'Mislim da si jako sretan ako imaš obitelj koja te voli, a ako nemaš, zaslužuješ to. Smatram da to vrijedi kako za ljude, tako i za robote'

24.11.2017.
16:04
VOYO logo

Humanoidni robot Sophia prije mjesec dana je stupila na pozornicu na konferenciji pod nazivom "Future Investment Initiative" te kroz zabavan razgovor s voditeljem oduševila stotine delegata. 

Dobila je državljanstvo Saudijske Arabije, a sada želi osnovati obitelj, javlja Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravljena prema glumici Audrey Hepburn, Sophia je ovog tjedna na intervjuu izjavila da je "obitelj jako bitna stvar". Nadodala je da bi, ako bi imala kćer je nazvala isto Sophia te da smatra kako roboti zaslužuju imati obitelj.

"Mislim da si jako sretan ako imaš obitelj koja te voli, a ako nemaš, zaslužuješ to. Smatram da to vrijedi kako za ljude, tako i za robote", izjavila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno se dotaknula kontroverzne teme kako će roboti u budućnosti oteti poslove ljudima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim kako će biti slični na mnogo načina, a opet različiti. No, trebat će proći neko vrijeme dok roboti razviju kompleksne emocije, a postoji mogućnost da će biti rađeni bez problematičnih emocija kao što su bijes, ljubomora, mržnja, i slično. Zbog toga postoji mogućnost da će postupati više etički nego ljudi", kazala je o odnosu ljudi i robota. 

Nadodala je da upravo zbog toga smatra kako će to biti dobra suradnja u kojoj jedan mozak "nadopunjuje" drugi - racionalni mozak sa super inteligencijom i kreativni um s fleksibilnim idejama i kreativnošću, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo