Širi ljubav / Nakon incidenta s udaranjem Papa ovaj put poljubio časnu sestru: 'Poljubit ću te, nemoj gristi'

Image
Foto: AP images

Na početku papine tjedne opće audijencije časna sestra imala je neobičan zahtjev

8.1.2020.
15:13
AP images
VOYO logo

Papa Franjo, koji je prošli mjesec udario ženu po ruci pošto ga je prečvrsto zgrabila za ruku i povukla prema sebi, u srijedu je reagirao veselo i više u svom stilu kada ga je časna sestra zamolila za poljubac - pristao je ako obeća da ga neće ugristi.

To se dogodio na početku njegove tjedne opće audijencije. Dok je ulazio u veliku dvoranu gdje su ga čekale tisuće ljudi, uzbuđena časna sestra upitala ga je bi li je poljubio, povikavši na talijanskom "bacio, Papa!" (poljubac, Papa!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo joj je odgovorio: "Oh, (ali) ti grizeš" na što se prolomio smijeh nazočnih. Zatim se našalio: "Budi mirna! Poljubit ću te, ali ostani mirna. Nemoj gristi!"

Časna je obećala, a on ju je poljubio u desni obraz. Njezinoj sreći nije bilo kraja pa je počela skakati i vikati "hvala, Papa!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Snimka pape Franje, koji je ljutito reagirao na prečvrst stisak ruke jedne vjernice na Trgu svetog Petra nakon večernje mise na Silvestrovo, pregledana je više stotina tisuća puta na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošto je pojedinačno zagrlio veći broj djece ispred božićnih jaslica na trgu, osamdesettrogodišnji Papa koji teško hoda se okrenuo i pošao na drugu stranu kada ga je jedna Azijka zgrabila za ruku tako da ga je zamalo srušila.

Dok mu je neznanka nešto govorila, poglavar Katoličke Crkve se, očito ljutit, s bolnim izrazom i rumena lica, uspio osloboditi udarajući je po ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući dan Papa se ispričao i rekao da je izgubio strpljenje i pružio "loš primjer". 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo