"GOLI KRALJ" / Nakon štrajka glađu od 24 dana, Navaljni se pojavio obrijane glave: 'Ja sam jezivi kostur'

"Ovu težinu sam imao u sedmom razredu", rekao je

30.4.2021.
13:18
VOYO logo

Aleksej Navaljni se prvi put pojavio u javnosti 24-dnevnog štrajka glađu, djelujući oštro, ali žustro tijekom žalbe u sudnici na osuđujuću presudu za klevetu koju je nazvao politički motiviranom, prenosi The Guardian.

Sud je objavio fotografiju Navaljnija koji se javio putem video veze, obrijane glave i odjeven u zatvorsku jaknu. "Ja sam jezivi kostur. Ovu težinu sam imao u sedmom razredu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači je kažnjen s 850.000 rubalja (gotovo 7 i pol milijjuna kuna) zbog klevete veterana iz Drugog svjetskog rata koji je podržao "resetiranje" predsjedničkih uvjeta Vladimira Putina, rekao je da je slučaj protiv njega izmišljen kako bi se dodatno naštetilo njegovoj reputaciji među Rusima.

U sudnici Navaljni je optužio vladu da je pretvorila "Ruse u robove" i Vladimira Putina nazvao "golim kraljem", referencom na narodnu priču Hansa Christiana Andersena "Careva nova odjeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim reći, dragi moj suče, da je vaš kralj gol, a ne viče samo jedan dječak, već milijuni ljudi viču. Dvadeset godina njegove besplodne vladavine dovelo je do ovog rezultata: kruna koja mu pada s ušiju, laže na televiziji, potrošili smo bilijune rubalja, a naša zemlja i dalje klizi u siromaštvo", izjavio je u svom govoru u sudnici.

Nije iznenađujuće što je izgubio žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno će Navaljnijeva Zaklada za borbu protiv korupcije, koja istražuje vladinu korupciju, biti imenovana ekstremističkom organizacijom, prijeteći ozbiljnim zatvorima onima koji ga i dalje podržavaju.

Image
pod stalnim je nadzorom /

Putinov najveći kritičar Navaljni prekinuo je štrajk glađu: 'Jako je mršav, smršavio je oko 20 kilograma'

Image
pod stalnim je nadzorom /

Putinov najveći kritičar Navaljni prekinuo je štrajk glađu: 'Jako je mršav, smršavio je oko 20 kilograma'

U četvrtak su Navaljnijeva dva pomoćnika, Leonid Volkov i Ivan Ždanov, proglašeni osumnjičenicima u kaznenom predmetu zbog otvaranja nevladine organizacije za koju se tvrdi kako ugrožava građane i njihova prava, optužnicom za koju je predviđena novčana kazna ili kazna do četiri godine zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navalny služi dvije i pol godine kazne zbog pronevjere iz 2013. godine. Uhićen je u siječnju nedugo nakon povratka iz Njemačke, gdje je bio na liječenju zbog trovanja novičokom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo