IMAO ORUŽJE? / 'Naoružani mladić' provalio u palaču Windsor dok su kraljica Elizabeta i princ Charles tamo slavili Božić s obitelji

Image
Foto: AP

Sigurnosni propusti u kraljevskim rezidencijama su rijetki, a najozbiljniji incident u kraljičinoj vladavini dogodio se 1982. godine

25.12.2021.
22:09
AP
VOYO logo

Pokušaj provale u posjed kraljevske palače obilježio je ovaj Božić britanskoj kraljevskoj obitelji. Naime, 19-godišnjak je jutros oko 8.30 ušetao u dvorac nakon čega je brzo zadržan je pod sumnjom da kod sebe ima oružje, prenosi Reuters.

Mladić iz Southamptona u južnoj Engleskoj ipak nije ušao ni u jednu zgradu, a sigurnosne službe reagirale su nakon samo nekoliko trenutaka na posjedu, objavila je lokalna policija u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku upada na posjed, u dvorcu je boravila 95-godišnja kraljica Elizabeta II. koja je slavila Božić sa svojim sinom, princom Charlesom, njegovom suprugom Camillom i drugom bliskom obitelji.

"Čovjek je uhićen pod sumnjom da je provalio ili ilegalno ušao u zaštićeno mjesto i sa sobom nosio oružje", izvijestila je nadzornica lokalne policije Rebecca Mears, koja je dodala je da su o incidentu obaviješteni članovi kraljevske obitelji te da policija ne vjeruje da postoji šira opasnost za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
preporučeno mirovanje /

Britanska kraljica Elizabeta II. provela je noć u bolnici, ali se vratila u Windsor

Image
preporučeno mirovanje /

Britanska kraljica Elizabeta II. provela je noć u bolnici, ali se vratila u Windsor

CNN i Guardian, međutim, u svojim neagencijskim izvještajima o incidentu u naslove navode kao nespornu činjenicu da je bila riječ o "naoružanom uljezu" na posjed.

Charles, Camilla i drugi članovi kraljevske obitelji fotografirani su kasnije jutros, pri dolasku na božićnu crkvenu svečanost u kapelu St George's u sklopu kompleksa dvorca Windsor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnosni propusti u kraljevskim rezidencijama su rijetki. Najozbiljniji incident u kraljičinoj vladavini dogodio se 1982. godine, kada se uljez popeo na zid kako bi ušao u Buckinghamsku palaču, njen dom u Londonu, i zalutao u sobu kada je ona bila u krevetu.

Kraljevska obitelj inače provodi Božić na kraljičinom imanju Sandringham u istočnoj Engleskoj, ali tu tradiciju je poremetila pandemija COVID-19. Božić 2020. godine provela je u Windsoru iz istog razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljica se u subotu pojavljivala u javnosti, a u unaprijed snimljenoj božićnoj poruci govorila je o gubitku svog supruga, princa Philipa, koji je umro u travnju u dobi od 99 godina, 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo