Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bila je to samo vježba

'Naoružani napadač ušao u zgradu bolnice': Lažna uzbuna digla paniku u vojnoj bolnici u Washingtonu

'Izgred je nastao pogrješnim korištenjem sustava uzbunjivanja'

Image
Foto: Thinkstock
Hina/ 28.11.2018. u 7:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lažna uzbuna je u utorak unijela paniku u najvećoj američkoj vojnoj bolnici u Washingtonu, gdje su agenti koji su pripremali vojnu vježbu pogrješkom objavili da je "naoružani napadač" ušao u zgradu bolnice, priopćio je Pentagon.

Policajci okruga Montgomeryja u Marylandu priopćili su u ranim poslijepodnevnim satima da su zaprimili zahtjev za pomoć vojne bolnice Waltera Reeda u Bethesdi, u sjeverozapadnom predgrađu američke prijestolnice, zbog prisutnosti naoružane osobe.

Svi izlazi iz zgrade su zatvoreni a poruke o oglašavanju uzbune poslane su svima u zgradi bolnice, gdje je bio i demokratski zastupnik Dutch Ruppersberger koji je na Twitteru objavio da je "na sigurnom u konferencijskoj dvorani s još 40 ljudi".

No ubrzo su počele kružiti proturječne informacije a glasnogovornica Pentagona je priopćila da je zapravo riječ o "vježbi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na upit o toj vojnoj vježbi o kojoj uprava bolnice i mjesne sigurnosne službe nisu bile obaviještene, američka mornarica koja upravlja bolnicom Waltera Reeda rekla je nešto kasnije da je zapravo riječ o pogrješci u pripremi buduće vježbe.

Izgred je nastao "pogrješnim korištenjem sustava uzbunjivanja", priopćila je američka ratna mornarica. "Tijekom pripreme za buduću vojnu vježbu, sustav uzbunjivanja je slučajno uključen, bez riječi 'vježba' i 'priprema', što je prouzročilo reakciju sigurnosne službe.

Upravo se čita

Image
LIGA NACIJA

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

Izgred se događa tjedan dana nakon smrti triju osoba ubijenih u pucnjavi blizu bolnice u Chicagu.

U lipnju 2016. je zbog "pogrješke u komunikaciji" u vezi s navodnom prisutnošću naoružanog napadača nakratko bila zatvorena američka zračna baza Andrews blizu Washingtona, odakle polijeće američki predsjednički zrakoplov Air Force One.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tog je dana bila planirana "nenajavljena" vježba s "naoružanim napadačem", ali su informacije o stvarnom napadaču u medicinskom centru zračne baze prouzročile pogrješku u komunikaciji prije nego je vježba mogla početi.

Hina/ 28.11.2018. u 7:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZATVORENA BIRALIŠTA

Velika pobjeda desnice u Italiji: Izlazne ankete pokazuju da je Meloni nova premijerka

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba