bila je to samo vježba / 'Naoružani napadač ušao u zgradu bolnice': Lažna uzbuna digla paniku u vojnoj bolnici u Washingtonu

Image
Foto: Thinkstock

'Izgred je nastao pogrješnim korištenjem sustava uzbunjivanja'

28.11.2018.
7:06
Thinkstock
VOYO logo

Lažna uzbuna je u utorak unijela paniku u najvećoj američkoj vojnoj bolnici u Washingtonu, gdje su agenti koji su pripremali vojnu vježbu pogrješkom objavili da je "naoružani napadač" ušao u zgradu bolnice, priopćio je Pentagon.

Policajci okruga Montgomeryja u Marylandu priopćili su u ranim poslijepodnevnim satima da su zaprimili zahtjev za pomoć vojne bolnice Waltera Reeda u Bethesdi, u sjeverozapadnom predgrađu američke prijestolnice, zbog prisutnosti naoružane osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi izlazi iz zgrade su zatvoreni a poruke o oglašavanju uzbune poslane su svima u zgradi bolnice, gdje je bio i demokratski zastupnik Dutch Ruppersberger koji je na Twitteru objavio da je "na sigurnom u konferencijskoj dvorani s još 40 ljudi".

No ubrzo su počele kružiti proturječne informacije a glasnogovornica Pentagona je priopćila da je zapravo riječ o "vježbi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o toj vojnoj vježbi o kojoj uprava bolnice i mjesne sigurnosne službe nisu bile obaviještene, američka mornarica koja upravlja bolnicom Waltera Reeda rekla je nešto kasnije da je zapravo riječ o pogrješci u pripremi buduće vježbe.

Izgred je nastao "pogrješnim korištenjem sustava uzbunjivanja", priopćila je američka ratna mornarica. "Tijekom pripreme za buduću vojnu vježbu, sustav uzbunjivanja je slučajno uključen, bez riječi 'vježba' i 'priprema', što je prouzročilo reakciju sigurnosne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgred se događa tjedan dana nakon smrti triju osoba ubijenih u pucnjavi blizu bolnice u Chicagu.

U lipnju 2016. je zbog "pogrješke u komunikaciji" u vezi s navodnom prisutnošću naoružanog napadača nakratko bila zatvorena američka zračna baza Andrews blizu Washingtona, odakle polijeće američki predsjednički zrakoplov Air Force One.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tog je dana bila planirana "nenajavljena" vježba s "naoružanim napadačem", ali su informacije o stvarnom napadaču u medicinskom centru zračne baze prouzročile pogrješku u komunikaciji prije nego je vježba mogla početi.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo