istraživao ubojstvo tinejdžerice / Narkomafija u Brazilu ne staje, ubijen i drugi istraživački novinar

Image
Foto: Thinkstock.com

Kako navodi Brazilska udruga lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su tijelu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio

27.5.2015.
9:14
Thinkstock.com
VOYO logo

Brazilski novinar koji istražuje o ubojstvu tinejdžerice koje su počinili krijumčari droge, pronađen je mrtav koncem prošlog tjedna u Bahiji, na sjeveroistoku zemlje, objavila je u utorak Brazilska udruga lokalnih radija.

Ovo je drugi brazilski novinar ubijen u zadnjih tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrutna ubojstva dvojice brazilskih novinara u nepunih tjedan dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare", Sara Rafsky

Djalma Santos da Conceicao (53) radio je kao novinar na radiju u Conceicao da Feiri, gradiću 110 km od Salvador de Bahije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navodi Brazilska udruga lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su tijelu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio.

"Bio je poznat kao ljubitelj polemike", piše udruga na svojoj mrežnoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski list Globo zadužio je ubijenog novinara da istraži ubojstvo tinejdžerice koja je bila u rukama domaćih krijumčara droge. Pošto je u petak navečer odveden iz jednog bara, novinar je sutradan ujutro pronađen mrtav.

Prošlog tjedna je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno tijelo Evanyja Josea Metzkera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dječjoj prostituciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrutna ubojstva dvojice brazilskih novinara u nepunih tjedan dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare", ocijenila je Sara Rafsky iz Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo