PROSVJED PROTIV POLICIJSKE BRUTALNOSTI / Nasilje u Londonu: zbog smrti crnca gađali policiju zapaljivim sredstvima

Image
Foto: AP

Nekoliko desetaka prosvjednika, od kojih su neki bili zamaskirani, podigli su barikade na cestama i onemogućili odvijanje prometa te su zapalili kontejnere za smeće

29.7.2017.
16:36
AP
VOYO logo

Jedna osoba uhićena je u subotu u istočnom Londonu, priopćila je policija, nakon što se je prosvjed protiv policijske brutalnosti pretvorio u petak navečer u nasilje u kojem su prosvjednici policiju za suzbijanje nereda zasuli bocama, zapaljivim sredstvima i drugim predmetima.

Policija navodi da je prosvjed izbio zbog smrti čovjeka koji je prethodno proveo tjedan dana u pritvoru. Riječ je o 20-godišnjem crncu Rashanu Charlesu, koji je prošli tjedan završio u bolnici, nakon što su ga policajci, koji su ga lovili, uhvatili u trgovini i prikliještili  na podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko desetaka prosvjednika, od kojih su neki bili zamaskirani, podigli su barikade na cestama i onemogućili odvijanje prometa te su zapalili kontejnere za smeće. Prosvjed je održan na Kingsland Roadu u blizini trgovine u kojoj je Charles uhićen. Prosvjednici su razbili izloge okolnih trgovina.

Policija navodi da je novi prosvjed u istom području zakazan za subotu. Povjerenstvo za prigovore na rad policije je objavilo da će ispitati okolnosti Charlesove pogibije. Povjerenstvo već ispituje slučaj smrti čovjeka kojeg je policija u lipnju zaustavila u drugom dijelu istočnog Londona, kojemu su prilikom autopsije u grlu pronađene vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki prosvjedi izbili su u Londonu u ljeto 2011. nakon što je policija ubila čovjeka koji je bio poznati kriminalac. Naknadna istraga pokazala je da je policija djelovala u skladu sa zakonom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo