Uznemirujuća snimka / VIDEO Zapalili mu trgovinu: Starac pokušao otjerati pomahnitalu hordu, oni mu slomili čeljust

Image
Foto: AP Images/Screenshot

Nasilni prosvjedi u Wisconsinu i drugim dijelovima SAD-a izazvani su nakon što je policija u nedjelju upucala nenaoružanog Jacoba Blakea te ga paralizirala.

27.8.2020.
13:22
AP Images/Screenshot
VOYO logo

Brojne institucije i poduzeća u Wisconsinu uništeni su zbog prosvjeda koji su počeli nakon što je policija u nedjelju upucala nenaoružanog Afroamerikanca Jacoba Blakea sedam puta u leđa nakon čega je ostao paraliziran.

U ponedjeljak navečer, internetom se proširila snimka na kojoj su radnika trgovine Sue and Keith's Magical Mattress Store Roberta  napali nasilni prosvjednici, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
otkrili ime policajca koji je pucao /

U SAD-u ponovno bijes zbog rasizma i policijskog nasilja: Vlasti kažu da je Jacob Blake imao nož u autu

Image
otkrili ime policajca koji je pucao /

U SAD-u ponovno bijes zbog rasizma i policijskog nasilja: Vlasti kažu da je Jacob Blake imao nož u autu

Robert je pokušao ugasiti vatru nakon što su mu prosvjednici zapalili trgovinu, a kad ih je pokušao otjerati, napadači su se okrenuli i slomili mu čeljust. Sljedeće noći radnik iz Papa John's Pizza snimljen je kako govori prosvjednicima da prestanu s kaosom.

"Želite li da Trump opet bude odabran? Prestanite s nasiljem! Moram se brinuti o svojoj obitelji", rekao je neimenovani radnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se vidi da Robert izlazi iz trgovine ispunjene dimom te pokušava otjerati prosvjednike aparatom za gašenje požara. U tom trenutku jedan od prosvjednika, muškarac odjeven u crno, prišao je Robertu i udario ga šakom u lice nakon čega se srušio na tlo. Žena koja je snimila cijeli incident molila je prosvjednike da prestanu s nasiljem.

"Ovo će se dogoditi svakom od vas kad cijela država vidi što radite. Ne shvaćate što se može dogoditi. Molim vas, prestanite", rekla je žena na snimci na što su joj prosvjednici odgovorili da se, zato što su Afroamerikanci, boje za svoje živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert je ubrzo nakon incidenta odvezen u bolnicu, a vlasnici trgovine u kojoj radi, Pamela Moniz i Keith McCoy za FOX6 rekli su da mu je slomljena čeljust te je zadobio nekoliko porezotina po glavi. Vlasnici kažu da će Robertu biti potrebna operacija, a da je trgovina u potpunosti uništena.

"Ne mogu vjerovati što se događa. Sumnjam da je itko iz Kenoshe odgovoran za ovo", rekla je Pamela Muniz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasilni prosvjedi u Wisconsinu izazvali su veliku materijalnu štetu, a dvije osobe su ubijene i jedna ozlijeđena nakon što je naoružani napadač, 17-godišnji Kyle Rittenhouse, počeo pucati po prosvjednicima. Rittenhouse je uhićen u Antiochu u Illinoisu te optužen za ubojstvo.

Blake, kojemu je policija pucala s leđa, paraliziran je i bori se za život, a policija nije objasnila zašto je počela pucati na 29-godišnjaka. Ured za pravosuđe savezne države Wisconsin pokrenuo je istragu, ali još uvijek nije objavio detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je rekao da će poslati policijska i vojna pojačanja u Kenoshi u Wisconsinu. "Više nećemo dopuštati pljačke, podmetnute požare, nasilje i anarhiju na američkim ulicama", objavio je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Izvor: FOX6 News Milwuakee)

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo