prerizično / Ne ide po planu: drugi je dan primirja u Alepu, a još nema evakuacije civila i ranjenika

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov već je u četvrtak optužio sirijske pobunjenike da 'krše prekid vatre i sprečavaju evakuaciju stanovništva'

21.10.2016.
13:08
AP
VOYO logo

Drugog dana "humanitarnog" primirja o kojem je odlučila Moskva u Alepu, nije bilo evakuacije ranjenih s pobunjeničke strane tog grada u petak ujutro te nitko nije krenuo rutama utvrđenima za prolaz civila i pobunjenika.

Optuženi od Zapada za "ratne zločine" u Alepu, režim predsjednika Bašara al-Asada i njegov ruski saveznik prekinuli su od utorka smrtonosna bombardiranja pokrenuta 22. rujna na istočne četvrti drugog grada Sirije u kojima je poginulo na stotine civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak, drugog dana "humanitarne stanke" o kojoj su odlučili Rusi, osam prolaza utvrđenih kako bi se stanovnicima i pobunjenicima omogućilo da napuste sektore oporbe, bilo je pusto.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov već je u četvrtak optužio sirijske pobunjenike da "krše prekid vatre i sprečavaju evakuaciju stanovništva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema kretanja u prolazima u istočnim četvrtima. Dosad nismo zabilježili nijedan prolaz među stanovnicima ili borcima", kazao je šef Sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman koji izvješćuje o sukobima na liniji fronte u starom gradu Alepa te u četvrti al-Zahra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo