oštre riječi premijera / 'Ne trebaju nam puste riječi, već djela!' Talijani zbog migrantskih sporova prijete vetom na summit EU-a

Image
Foto: AP

Talijanski populistički premijer je podsjetio da je popis zahtjeva podnio na neformalnom susretu s petnaesterim kolegama prošle nedjelje u Bruxellesu

28.6.2018.
16:19
AP
VOYO logo

Predsjednik talijanske vlade Giuseppe Conti zaprijetio je u četvrtak da će uložiti veto na zaključke susreta na vrhu EU-a posvećenog migrantskom pitanju ne ispune li se zahtjevi Italije.

"Očekujemo djela. Ovaj susret na vrhu bit će izbor i spreman sam snositi sve njegove posljedice", upozorio je Conte nakon dolaska u Bruxelles gdje održava summit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje hoće li uložiti veto ako se ne ispune ti zahtjevi, Giuseppe Conti je rekao: "O tome neću ni razmišljati, ali ako se to dogodi, s moje strane, nećemo prihvatiti zaključke".

Talijanski populistički premijer je podsjetio da je popis zahtjeva podnio na neformalnom susretu s petnaesterim kolegama prošle nedjelje u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Italija je pripremila prijedlog za koji mislimo da je razuman jer u cijelosti odgovara duhu i načelima na kojima počiva Europska unija", istaknuo je Conte.

"Na susretima s čelnicima drugih zemalja članica čuo sam mnoge izjave solidarnosti. Očekujemo da se te riječi pretoče u djela", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Italiji više ne trebaju riječi, nego konkretna djela. Sad je trenutak: u tom smislu ovaj susret mora biti jasan izbor između dvaju putova", upozorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo