ŠPANJOLSKA VRUJA / Nema bespravne gradnje samo u Hrvatskoj. U Španjolskoj sudac naložio rušenje luksuznog resorta u parku prirode

Dva sata od Madrida na prekrasnom otočiću La Isla de Valde-canjas španjolski megalomani nisu uzeli komadić obale - nego ogroman komad parka prirode i tamo prije 15 godina izgradili turistički resort

25.8.2022.
22:56
VOYO logo

A sad rubrika - svjetski, a naše. Svi ste čuli ono da Skandinavci nemaju ni riječ za bespravnu gradnju, jer im je to protuprirodno. I sigurno nekad mislite - ovakve betonizacije, devastacije i nakaradne gradnje nema nigdje nego kod nas - ali možda će vas sljedeća vijest utješiti. Ima.

Dva sata od Madrida na prekrasnom otočiću La Isla de Valde-canjas španjolski megalomani nisu uzeli komadić obale - nego ogroman komad parka prirode i tamo prije 15 godina izgradili turistički resort sa 180 vila, luksuznim hotelima, golf terenima, marinama i plažama. Zeleni aktivisti godinama su se neumorno borili po sudovima i uspjeli su. Sve ovo što vidite, mora biti srušeno, odlučio je sudac. Mora se vratiti u prvobitno stanje. Španjolski ekolozi vjeruju da bi park prirode mogao biti onaj stari za 5 do 10 godina. 300 zaposlenika resorta nije sretno zbog odluke. Ali priroda jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su vrtlari, stolari, strojari, električari, vodoinstalateri, a ja živim od zemlje. Da nema tvornice, nitko od nas ne bi imao posla", rekao je Jose Bravo, vlasnik kafića.

"Ako se na otoku sve razruši, zatvorila bi se osnovna škola, vrtić i smanjio bi se broj stanovnika. To bi za Valdecañas bila najveća glupost", rekao je Angel Pedro Martinez, gradonačelnik Beroccaleja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo