očekujući rusku invaziju / Nema kraja drami na istoku Europe: Ukrajinski veleposlanik kazao da će odustati od NATO-a, ukrajinski vrh demantirao

Prema američkim sigurnosnim agencijama, nakon diplomatske akcije njemačkog kancelara Scholza koji obilazi Kijev, a potom i Moskvu, Putin bi mogao krenuti u napad

14.2.2022.
19:30
VOYO logo

Geopolitičkoj drami na istoku Europe nema kraja. Ukrajina je zatražila žurne razgovore s Rusijom i OESS-om. Dok Putin sa svojim najvjernijim ministrima raspravlja treba li nastaviti diplomatske napore, cjelokupnu zbrku je izazvala izjava ukrajinskog veleposlanika u Velikoj Britaniji da je Ukrajina spremna odustati od članstva u NATO-o, što je Moskva pozdravila, a onda ukrajinski vrh demantirao.

Čim ruski borbeni avioni uzlete, na zapadu raste napetost jer upravo zračni napadi su prvo što se očekuje ako krene ruska invazija. A Rusi ne odustaju, nastavljaju vježbu s Bjelorusima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ponovno smo obavili patrolu bjeloruske državne granice, zajedno s posadama SU-30SM iz Ruske Federacije“, poručio je Aleksej Stepanov, zapovjednik bjeloruskog zrakoplovstva.

Ovo su brojne ruske snage na zapadu Rusije, vojnici se ni ne trude skriti ili zabraniti fotografiranje, pa su snimke preplavile društvene mreže. No, od invazije za koju Zapad kaže da je pitanje trenutka još ništa, pa je i to na internetu postalo predmet podsmijeha pod nazivom očekujući rusku invaziju.

Image
STANJE NA ISTOKU EUROPE /

Odnosi SAD-a i Rusije i dalje loši, glasnogovornik Kremlja: 'Naši su odnosi na vrlo, vrlo niskoj točki, zapravo na dnu'

Image
STANJE NA ISTOKU EUROPE /

Odnosi SAD-a i Rusije i dalje loši, glasnogovornik Kremlja: 'Naši su odnosi na vrlo, vrlo niskoj točki, zapravo na dnu'

Prema američkim sigurnosnim agencijama, nakon diplomatske akcije njemačkog kancelara Scholza koji obilazi Kijev, a potom i Moskvu, Putin bi mogao krenuti u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Jasno je da bi daljnja vojna agresija na Ukrajinu imala ozbiljne političke, ekonomske i geostrateške posljedice za Rusiju, i to ću sutra naglasiti u Moskvi“, kazao je Olaf Scholz.

Pomutnju je izazvala izjava ukrajinskog veleposlanika u Londonu, da bi Ukrajina mogla odustati od članstva u NATO-u. Moskva je to pozdravila, no ukrajinski vrh odmah odbacio.

„Mi želimo članstvo u NATO-u. To bi osiguralo našu sigurnost, naš teritorijalni suverenitet. To je utvrđeno ukrajinskim ustavom“, izjavio je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

I iz Moskve se šalju određeni signali. Ne iz usta samog Vladimira Putina, već njegova ministra vanjskih poslova, kojeg Putin na državnoj televiziji, ponovno za vrlo dugačkim stolom, pita ima li uopće smisla nastaviti diplomatske napore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mogućnosti nisu iscrpljene. Naravno, ne bi ih trebalo nastaviti unedogled, ali u ovoj fazi predložio bih da se kontakti nastave i pojačaju“, kazao je Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova.

Nakon Lavrova, da je sve u pod ruskom kontrolom, Putina, ali i javnost uvjerava i ministar obrane.

„Tijekom vježbi u blizini Kurilskih otoka otkrivena je podmornica, najvjerojatnije američka. Nakon gotovo 3 sata operacije, izbačena je iz ruskih teritorijalnih voda“,  kazao je Sergej Šojgu, ruski ministar obrane.

Vježbaju Rusi i iznad Crnog mora, pa je do kraja tjedna zatvoren glavni koridor. U Ukrajini to vide kao početak blokade njihovih luka, što bi im donijelo višemilijunsku štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su zabranili i letove iznad Crnog mora, a europski avioprijevoznici već i sami obustavljaju letove, pa je Ukrajina obećala 500 milijuna eura prijevoznicima da se nastave komercijalni letovi, a sve s ciljem da se nastavi normalan život.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo