(NE)LEGALAN PROSVJED / Neredi na ulicama Moskve: U sukobu s policijom privedeno više od 1.000 prosvjednika

Image
Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Bijes građana i aktivista izazvala je vijest da oporbeni kandidati za lokalne izbore nisu prikupili dovoljan broj glasova što smatraju prevarom

28.7.2019.
19:00
AP Photo/Alexander Zemlianichenko
VOYO logo

Neredi na ulicama Rusije. Više od tisuću ljudi privedeno je u Moskvi zbog sukoba s policijom koja tvrdi da prosvjed nije legalan.

Bijes građana i aktivista izazvala je vijest da oporbeni kandidati za lokalne izbore nisu prikupili dovoljan broj glasova što smatraju prevarom. Vlast im je odgovorila novom racijom u uredu najvećeg Putinovog kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeno je 1.074 prosvjednika, a osobito onih koji su prkosili upozorenjima. Vlasti tvrde da prosvjed nije prijavljen pa je više od 3.000 građana na ulicama ilegalno, i to zbog lokalnih izbora koji se održavaju za 11 dana. Izborno povjerenstvo eliminiralo je čak 57 nezavisnih kandidata.

Međutim, snage represivnog aparata nisu osjetili samo prosvjednici već i opozicija, a ponovno su ušli i u prostorije televizije Alekseja Navaljnog te obustavili prijenos prosvjeda uživo na You Tubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverozapadno od Moskve predsjednik Vladimir Putin bio je fokusiran na njemu najvažnije - vojnu moć, a stigao je i zaroniti na dno Finskog zaljeva kako bi obišao ostatke podmornice potonule u Drugom svjetskom ratu. Inače, jedan od ronilaca postavio je spomenik na mjestu nesreće, a potom je održana minuta šutnje za poginule mornare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo