Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
duga potraga

Netragom nestala četveročlana obitelj: Slučaj riješen nakon što je prijatelj rekao 'Bio mi je...'

U intervjuu odmah nakon nestanka, o nestalom ubojica je govorio u prošlom vremenu

Image
Foto: Shutterstock
Vijesti.hr/ 7.3.2020. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Paket jaja i nešto narezanog povrća sjedili su na kuhinjskom pultu u prigradskom domu obitelji McStay. Dvije male zdjelice kokica bile su na kauču, a njihova dva psa, medvjed i kopač, bila su vani u dvorištu. Bilo je jasno da ih nema već nekoliko dana, no nitko nije znao gjdje su Joseph (40), Summer (43), te njihovo dvoje djece, Gianni (4) i Joseph (3).

Auto pronađen na granici 

Joseph vodio tvrtku koja se bavila ukrasnim fontanama sa poslovnim suradnikom Charlesom 'Chase' Merrittom, zavarivačem koji je pomagao u izgradnji, piše Daily Mirror. Auto obitelj pronađen je na američko-meksičkoj granici, a na kompjuteru obitelji McStay policija je pronašla pretrage za dokumente potrebne za Meksiko i lekcije španjolskog. Postavilo se pitanje jesu li započeli novi život u Meksiku?

Slučaj bio prikazan u brojnim TV emisijama i postojalo je mnogo teorija. Merritt je čak počeo pisati knjigu o svemu, na kraju krajeva, on je bio posljednja osoba koja je vidjela Josepha onog dana kad je nestao i kad su navodno razgovarali oko sat vremena. Merritt je u knjizi planirao otkriti kako mu se Joseph povjerio da misli da ga Summer pokušava otrovati. Bio je to ludi prijedlog u koji nitko drugi nije vjerovao.

Istražitelji su sumnjali u Merritta. U intervjuu odmah nakon nestanka, o Josephu je govorio u prošlom vremenu rekavši: ''bio mi je najbolji prijatelj'', iako u tom trenutku još nije bilo dokaza da je Joseph mrtav. Josephovi prijatelji kazali su da im se povjerio da Merritt nesvjesno radi i kako sumnja da krade od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Planirao otpustiti suradnika

Još jedan poslovni partner McStaya, Daniel Kavanaugh, potvrdio je policiji kako je Joseph planirao otpustiti Merrita. To bi bila katastrofa za Merrita koji je nakupio kockarskih dugova. U studenom 2013., motociklist je u pustinji Mojave, oko sat vremena sjeverno od kuće obitelji McStay, našao ljudske kosti.

Policiju je to dovelo do dva plitka groba u kojima je pronađeni ostaci obitelji. Svi su pretrpjeli lomove lubanje, a vjerovalo se da je oružje čekić. Istražitelji su utvrdili kako su Joseph i Summer, te njihova djeca ubijeni.

Policija je otkrila da je mobilni telefon koji je pripadao Merrittu u blizini mjesta grobova, a njegov DNK pronađen je u automobilu McStay koji je bio napušten blizu meksičke granice kako bi izgledao kao da su otišli svojevoljno. Nakon četveromjesečnog suđenja, devet godina nakon McStay-ovog ubojstva, Merritt je proglašen krivim za četiri točke ubojstva prvog stupnja. U siječnju ove godine osuđen je na smrt zbog svojih zločina.

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Vijesti.hr/ 7.3.2020. u 12:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nezapamćena tragedija

Crnogorska vlada proglasila trodnevnu žalost zbog masakra u Cetinju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba