nije završio ni osnovnu školu / Nevjerojatna priča iz Meksika: Carlos ima samo devet godina, a već je uspješan student kemije

Nevjerojatna priča dolazi iz Meksika. Carlos ima samo devet godina, a već je uspješan student kemije. Ovaj mladi znanstvenik vrijeme najradije provodi proučavajući kemijske spojeve. Pritom, još nije završio ni osnovnu školu

20.8.2015.
16:50
VOYO logo

Vodik, kisik, natrij, aluminij; kemijski elementi, spojevi i formule  jedino su što zanima 9-godišnjeg Carlosa - najmlađeg studenta kemije. Knjige su mu najveća ljubav i svaki slobodan trenutak provodi u knjižnici.

"Carlos je naučio čitati kad je imao samo par godina i odmah je počeo postavljati bezbroj pitanja, uvijek je nešto istraživao i pamtio informacije nevjerojatnom brzinom", izjavio je FabianSantamaría, Carlosov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osnovnoj školi mu je, kaže, bilo previše dosadno pa su se učitelji ljutili.

"Počeo sam spavati na satovima, mislili su da ih ne poštujem, a meni je samo bilo nezanimljivo", dodaje Carlos Santamaría Diaz, student kemije.

Učitelji su se dosta bunili, a onda je jedna učiteljica primjetila da Carlos stalno priča o znanosti. Onda smo otišli do jednog profesora kemije koji je uvidio da razumije sve kemijske spojeve i da cijelu knjigu zna od korica do korica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos paralelno uz fakultet u listopadu kreće pohađati online satove četvrtog razreda osnovne škole, a na studiju kemije se itekako dobro snašao.

"Dijete sve razumije, nikad nisam vidio da nekoga toliko zanima kemija. Stalno čita i jako je dobro pripremljen za svaki sat, uostalom i da nešto ne zna, mi smo tu da pomognemo", kazao je Rogelio Rodríguez, sveučilišni profesor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi student je ujedno i najveća zvijezda fakulteta, a ako ovako nastavi do punoljetnosti bi mogao biti i doktor znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo