kontroverzni zakon u tunisu / Nevjerojatno, ali istinito: TV voditelj napao tinejdžericu jer se ne želi udati za čovjeka koji ju je silovao

Aktivisti sada traže pad kontroverznog zakona koji dopušta da optužbe za silovanje postanu nevažeće ako se silovatelj uda za svoju žrtvu. Isti zakon vrijedi u Alžiru i Maroku

28.11.2016.
9:15
VOYO logo

Tuniški voditelj Alaa Chebbi rekao je jednoj tinejdžerki koja je gostovala u njegovog TV showu kako bi se trebala udati za muškarca kojeg se sumnjiči da ju je silovao.

"Ako je to potrebno, onaj koji je to napravio, trebao bi se zaručiti za nju i vjenčati se. I gotova stvar", kazao je vidno iznervirani voditelj u emisiji koja se zove Andi Mankolek, što znači 'Imam ti nešto za reći'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je krivio djevojku za to što se dogodilo, kazavši joj da je 'ona napravila pogrešku'.

17-godišnja Hajar je kazala kako su tri člana njene obitelji silovala više puta u posljednje tri godine. Sada je osam mjeseci trudna, upravo 'zahvaljujući' tim silovanjima, a otac ju je izbacio iz kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što želiš od svog oca? Trebala bi ga tražiti oprost. Ti si napravila pogrešku jer si zatrudnjela prije nego što si se oženila", nije prestajao, a djevojka se rasplakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova tuniška emisija je dobila zabranju emitiranja na tri mjeseca jer je 'narušila pravo na ljudsko dostojanstvo'.

U obranu sebe, voditelj Chebbi je kazao kako su njegove riječi izvađene iz konteksta te da je djevojka učinila pogrešku jer je proživljavala duševne boli u tišini i nikome ih nije prijavila. "Ovo je još samo jedan od mnogobrojnih slučajeva silovanja tuniških djevojčica koje su predugo šutjele. Šutnja je najveći problem ovakvih slučajeva", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivisti sada traže pad kontroverznog zakona koji dopušta da optužbe za silovanje postanu nevažeće ako se silovatelj uda za svoju žrtvu. Isti zakon vrijedi u Alžiru i Maroku. Nevjerojatno, ali istinito!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo