ugledni američki list / New York Times analizirao aferu Konzultantica: 'Karamarko je zagovarao prekid arbitraže'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

I s onu stranu Atlantika piše se o aferi Konzultantica. New York Times analizirao je sve što se upravo događa u hrvatskom političkom životu

19.5.2016.
7:40
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

New York Times u članku pod naslovom 'Hrvatska opozicija pokrenula glasanje o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade' osvrnuli su se na aktualnu aferu u hrvatskom političkom životu nazvanu Konzultantica. 

Ugledni američki medij piše da Povjerenstvo za odlučivanje o sprečavanju sukoba interesa istražuje slučaj o potencijalnom skukobu interesa jer je Karamarkov prijatelj Jozo Petrović plaćao usluge tvrtki Ane Karamarko, supruge šefa HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Times zatim pojašnjava odnose MOL-a i INA-e te arbitražni postupak koji se upravo odvija u Londonu, a na kojem je svojedočio i bivši premijer Ivo Sanader, koji je osumnjičen da je uzeo mito od čelnika MOL-a u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u INA-i. 

Američki list je u kom kontekstu analizirao i odnose unutar vladajuće koalicije i stav prema arbitraži naglašavajući kako je Tomislav Karamarko bio protiv postupka u Londonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo