Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GUBE POTPORU

Ni slovenska vlada ne stoji najbolje: ankete pokazuju da ju podržava nešto više od četvrtine birača

Riječ je o velikom padu potpore vladi u odnosu na ispitivanje iste agencije prošlog mjeseca

Image
Foto: EXPA/PIXSELL
rtl.hr/ 25.2.2018. u 22:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aktualnu slovensku vladu malo više od tri mjeseca prije redovnih parlamentarnih izbora pozitivno ocjenjuje 26,9 posto birača, što je najmanje do sada od njenog dolaska na vlast, dok rad vlade i ministara lošim smatra 60,2 posto, prema anketi na 715 ispitanika koju je tijekom tjedna provela agencija Mediana, objavila je u nedjelju komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Riječ je o velikom padu potpore vladi u odnosu na ispitivanje iste agencije prošlog mjeseca, a računa se da ga je izazvao i nedavni val štrajkova u javnom sektoru koji će se po najavama ponoviti sredinom ožujka.

Prema trenutačnom rejtingu, najviše glasova na parlamentarnim izborima dobila bi stranka Lista Marjana Šareca (LMŠ), gradonačelnika Kamnika koji je lani konkurirao na predsjedničkim izborima. Njoj bi glas dalo 14,6 posto ispitanika. Na drugom je mjestu Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše s 10,6 posto, a na trećem Socijalni demokrati (SD) Dejana Židana s 8,5 posto.

Mjesta u novom sastavu parlamenta dobili bi još Cerarova Stranka modernog centra (SMC) i nova Ljevica (L), dok se demokršćanska Nova Slovenija (NSI) i stranka umirovljenika DESUS trenutačno nalaze ispod izbornog praga, pokazalo je ispitivanje Mediane, a više od 40 posto ispitanika još ne zna za koga bi glasovalo ili ne misli izaći na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najpopularniji slovenski političar i dalje je predsjednik države Borut Pahor koji će po predviđanjima izbore raspisati sredinom idućeg mjeseca, a održali bi se početkom lipnja, dok je na drugom mjestu njegov lanjski konkurent na predsjedničkim izborima Marjan Šarec, prema rejtingu koji su im dali sudionici ankete.

rtl.hr/ 25.2.2018. u 22:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba