GUBE POTPORU / Ni slovenska vlada ne stoji najbolje: ankete pokazuju da ju podržava nešto više od četvrtine birača

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Riječ je o velikom padu potpore vladi u odnosu na ispitivanje iste agencije prošlog mjeseca

25.2.2018.
22:35
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Aktualnu slovensku vladu malo više od tri mjeseca prije redovnih parlamentarnih izbora pozitivno ocjenjuje 26,9 posto birača, što je najmanje do sada od njenog dolaska na vlast, dok rad vlade i ministara lošim smatra 60,2 posto, prema anketi na 715 ispitanika koju je tijekom tjedna provela agencija Mediana, objavila je u nedjelju komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Riječ je o velikom padu potpore vladi u odnosu na ispitivanje iste agencije prošlog mjeseca, a računa se da ga je izazvao i nedavni val štrajkova u javnom sektoru koji će se po najavama ponoviti sredinom ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema trenutačnom rejtingu, najviše glasova na parlamentarnim izborima dobila bi stranka Lista Marjana Šareca (LMŠ), gradonačelnika Kamnika koji je lani konkurirao na predsjedničkim izborima. Njoj bi glas dalo 14,6 posto ispitanika. Na drugom je mjestu Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše s 10,6 posto, a na trećem Socijalni demokrati (SD) Dejana Židana s 8,5 posto.

Mjesta u novom sastavu parlamenta dobili bi još Cerarova Stranka modernog centra (SMC) i nova Ljevica (L), dok se demokršćanska Nova Slovenija (NSI) i stranka umirovljenika DESUS trenutačno nalaze ispod izbornog praga, pokazalo je ispitivanje Mediane, a više od 40 posto ispitanika još ne zna za koga bi glasovalo ili ne misli izaći na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniji slovenski političar i dalje je predsjednik države Borut Pahor koji će po predviđanjima izbore raspisati sredinom idućeg mjeseca, a održali bi se početkom lipnja, dok je na drugom mjestu njegov lanjski konkurent na predsjedničkim izborima Marjan Šarec, prema rejtingu koji su im dali sudionici ankete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike