Pjesma, ples i vatromet / Nizom atrakcija slavi se 100 godina kineske Komunističke partije: Čestitao je i Putin

Kineski predsjednik pozvao je članove Komunističke partije da ostanu lojalni i nastave služiti narodu

29.6.2021.
20:47
VOYO logo

Pjesma, ples, vatromet, koreografije za tisuće ljudi - nizom atrakcija ovih dana Kina slavi 100. godišnjicu Komunističke partije. Formalno se obilježava u četvrtak. Tjedan prepun svečanosti počeo je proslavom na Nacionalnom stadionu u Pekingu. Akrobati, plesači, glazbenici - izvodili su performanse kojima se hvali Komunistička partija Kine zbog toga što je dovela zemlju do statusa velesile.

Mračne strane partijske povijesti nisu se spominjale. Najveći pljesak dobio je kineski predsjednik, a ceremonija je završena pjesmom "Bez Komunističke partije ne bi bilo Kine."

Slavlje se nastavilo dodjelom Medalje 1. srpnja, koja se smatra najvećom časti u Partiji. Dobitnici nagrada su ratni heroji, znanstvenici, umjetnici, učitelji - poput ravnateljice škole koja se borila za edukaciju siromašnih djevojčica.

''Netko me pitao zašto sam činila sve što jesam. Rekla sam da je to zbog moje zahvalnosti i naklonosti prema ovoj zemlji. I što je još važnije, zbog moje izvorne odgovornosti kao članice Komunističke partije Kine'',  rekla je ravnateljica Zhang Guimei.

''Dobitnici medalja svojim su postupcima svjedočili da se čvrstim idealima i uvjerenjima, nepokolebljivom voljom i ustrajnošću, svaki član Komunističke partije Kine može istaknuti u svom svakodnevnom radu'', kazao je Xi Jinping, predsjednik Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
raskošna ceremonija /

FOTO Spektakularni šou povodom 100. obljetnice KP Kine, grandiozno i glamurozno

Image
raskošna ceremonija /

FOTO Spektakularni šou povodom 100. obljetnice KP Kine, grandiozno i glamurozno


Kineski predsjednik pozvao je članove Komunističke partije da ostanu
lojalni i nastave služiti narodu.

''Svi članovi Komunističke partije Kine moraju stati uz ljude, ljude stavljati iznad svega ostaloga, ulagati neprestane napore kako bi ljudima donijeli opipljivu korist'', izjavio je Xi.

Komunistička partija Kine ima više od 90 milijuna članova, što je više od 6 i pol posto ukupnog stanovništva zemlje. Na vlasti je od 1949. Upravo uoči proslave, kineski i ruski čelnici dogovorili su da će proširiti sporazum o dobrosusjedskim odnosima i prijateljskoj suradnji.

''Usred sve većih geopolitičkih turbulencija, rušenja sporazuma o kontroli naoružanja, sve veće mogućnosti sukoba u raznim dijelovima svijeta, rusko-kineska koordinacija igra stabilizirajuću ulogu u globalnim poslovima'', rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

I ruski predsjednik čestitao je kineskom na stogodišnjici Partije, koja će vrhunac slavlja imati za dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo