na popisu je trenutačno 30 zemalja / Njemačka bi mogla staviti Tursku na popis opasnih zemalja

Image
Foto: AP

Njemačka vlada razmatra mogućnost da stavi Tursku na popis zemalja koje predstavljaju visoki sigurnosni rizik za agente obavještajnih službi, policijske časnike i vojne dužnosnike

12.9.2017.
22:08
AP
VOYO logo

Ovo izvješće dolazi u vrijeme pojačanih napetosti između dva partnera NATO-a i izjave njemačkog ministra vanjskih poslova Sigmara Gabriela o potrebi ograničavanja prodaje oružja Turskoj, čemu se usprotivila kancelarka Angela Merkel jer bi to naštetilo zajedničkoj borbi protiv Islamske države.

Novine i televizije WDR i NDR prenijele su izjavu glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova koji je rekao da se taj popis trenutačno revidira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu ovog postupka, ministarstvo unutarnjih poslova razmatra hoće li dodati Tursku na taj popis", kazao je glasnogovornik,. Na tom se popisu trenutačno nalaze Kina, Rusija, Pakistan, Sjeverna Koreja i još 26 zemalja.

Neke njemačke obaveštajne službe, koje smatraju Tursku prije neprijateljem nego partnerom, pozvale su na proširenje obavještajnog nadzora aktivnosti te zemlje u borbi protiv islamističkih skupina, navode njemački mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo