ključna uloga / Njemačka deportirala muškarca koji je bio dio terorističkog napada 9/11

Image
Foto: AP

El-Motassadeq je 2006. osuđen na 15 godina zatvora zbog pripadanja terorističkoj organizaciji

15.10.2018.
21:20
AP
VOYO logo

Muškarac koji je odslužio dugotrajnu zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog upletenosti u terorističke napade 11. rujna 2001. deportiran je u Maroko, priopćila je u ponedjeljak njemačka policija u frankfurtskoj zračnoj luci.

Mounir el-Motassadeq (44) ukrcan je na marokanski avion, koji je napustio frankfurtsku zračnu luku oko 18 sati po lokalnom vremenu, u smjeru Casablance. Dužnosnici njemačke savezne policije pratili su ga na letu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El-Motassadeq je nakon puštanja iz zatvora u Hamburgu prevezen u gradsku zračnu luku. Lokalnim medijima kružile su slike na kojima ga izvode iz helikoptera s povezom na očima.

"Sada kada je gospodin Motassadeq izvan naše zemlje imam dobar osjećaj, a za Hamburg to znači podvlačenje crte ispod ovog poglavlja", rekao je Andi Grote, senator zadužen za unutarnje poslove Hamburga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El-Motassadeq je 2006. osuđen na 15 godina zatvora zbog pripadanja terorističkoj organizaciji te kao pomagač ubojstva zbog suradnje s trojicom terorista koji su bili dio takozvane Hamburške ćelije, koja je igrala ključnu ulogu tijekom napada 11. rujna.

Prvotno se očekivalo kako će iz zatvora u Hamburgu biti otpušten u studenom, no glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova pojasnila je prije nekoliko tjedana da će biti pušten ranije kako bi se utjecalo na deportaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo