Obaraju rekorde / Njemačka je samo u srijedu cijepila 1,1 milijuna ljudi. Njihov ministar zdravstva kaže: 'To još nije dovoljno'

Image
Foto: Tobias Schwarz/AP via Pool

Po prvi put uspjeli su u jednom danu cijepiti više od jedan posto stanovništva

29.4.2021.
17:29
Tobias Schwarz/AP via Pool
VOYO logo

Koliko je brojem cijepljenih u Njemačkoj u srijedu značio ministru zdravstva Jensu Spahnu, pokazuje to što se na Twitteru pohvalio objavom o "dvama rekordima" u cijepljenju, oborenima u jednom danu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spahn je u svojoj objavi naveo i to da je do sada najmanje jednom dozom protiv covida-19 cijepljeno 25,9 posto stanovnika ove zemlje. Ministar zdravstva Njemačke, međutim, ne smatra da je riječ o dovoljno brzom cijepljenju.

Mediji u njemačkoj prenose njegove izjavu iz agencijske vijesti DPA da to, doduše, "pokazuje koliko se cijepljenje ubrzalo", ali i da "to još uvijek nije dovoljno da se dosegne kolektivni imunitet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spiegelov portal prenio je i njegovu izjavu o tome da računa da će, ako u međuvremenu nadležne agencije za odobravanje lijekova odobre cjepivo protiv covida-19 tvrtki BioNTecha i za djecu od 12 godina i stariju, Njemačka već tijekom ljeta početi cijepiti i njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo