opsadno stanje / Njemačka policija uhitila trojicu u Chemnitzu, pronašla eksploziv

Image
Foto: Twitter

'Molimo vas da ostanete u svojim stanovima unutar zatvorenog područja i pratite upute policije ovdje (na Twitter) i na internetskoj stranici', navodi se u obavi državne policije u Saskoj

8.10.2016.
17:38
Twitter
VOYO logo

Njemačka policija uhitila je u subotu trojicu muškaraca u vezi s potragom za Sirijcem kojega se sumnjiči da je planirao bombaški napad, a u ranijoj premetačini stana pronašli su eksploziv u istočnom njemačkom gradu Chemnitzu.

Trojicu uhićenih sumnjiči se da su povezani s 22-godišnjim Sirijcem Jaberom Albakrom koji je pobjegao tijekom policijske operacije provedene zbog sumnje u planiranje bombaškog napada i za kojim sada policija traga, navodi agencija dpa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica su uhićena na središnjem gradskom željezničkom kolodvoru, a treći u blizini pretraženog stana.

Stambena četvrt Fritz-Heckert i kolodvor su bili okruženi tijekom policijske operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eksploziv velike snage pronađen je u stanu u Chemnitzu", rekla je policija savezne države Saska na Twitteru dodajući kako je iz opreza morala evakuirati dobar dio stambene četvrti u ovom gradu, javlja Reuters.   

Potraga za 22-godišnjim Sirijcem

Policija je izdala tjeralicu za Jaberom Albakrom (22) podrijetlom iz Sirije. Kako javlja njemački Bild, u stanu u koji je upala policija živio je taj 22-godišnji imigrant iz Sirije. Fokus Online javlja da je neko vrijeme bio pod nadzorom policije i tajnih službi, a navodno je planirao bombaški napad na jednu njemačku zračnu luku. "On je iznimno opasna osoba", upozorava policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo