Manfred Weber / Njemački demokršćanin novi je predsjednik Europske pučke stranke. Premijer Plenković uputio službenu čestitku

Image
Foto: Twitter

U govoru nakon proglašenja rezultata rekao je kako su potrebni EU

31.5.2022.
23:09
Twitter
VOYO logo

Za predsjednika Europske pučke stranke, najsnažnije političke grupacije u Europskom parlamentu, s 89 posto glasova delegata odabran je njemački demokršćanin Manfred Weber.

Na svom službenom Twitter profilu odmah mu je čestitao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke Manfred Weberu na izboru za predsjednika Europske pučke stranke. Radujem se nastavku izvrsne suradnje. Europska pučka stranka ima najveću odgovornost u rješavanju političkih, gospodarskih, energetskih i sigurnosnih izazova koji su pred EU i njezinim građanima", naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U govoru nakon proglašenja rezultata rekao je kako su potrebni EU. Ljevicu i desne populiste kritizirao je zbog pogrešne politike prema Rusiji. Zelene je kritizirao zbog protivljenja naoružavanju, a ustvrdio je i da "ljevica želi oslabiti NATO".
Za desne populiste poput Marine Le Pen je pak kazao da su "sramota za Europsku uniju" jer je dokazano da ih je financirala ruska vlast i zbog ranijeg protivljenja širenju EU-a na istok.

EPP se, poručio je Weber, zalaže "za inovacije, a ne ograničenja" u borbi protiv klimatskih promjena te ne želi deindustrijalizaciju i ekonomski neefikasne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo