rezanje poreza na dobit / Njemački ministar financija reagirao na najave britanske premijerke: 'Vi ste još uvijek članica EU'

Image

Wolfgang Schaeuble reagirao je na najave kako će Velika Britanija drastično smanjiti porez na dobit za tvrtke, čime bi ih zadržale nakon Brexita

21.11.2016.
16:44
VOYO logo

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble (Kršćansko-demokratska unija CDU) oštro je upozorio Veliku Britaniju zbog najava o drastičnom smanjenju poreza na dobit poduzeća nakon Brexita.

"Velika Britanija je još uvijek članica Europske unije, a jednog dana kada to neće biti obvezuju je dogovori unutar skupine G20. I ako su pošteni, toga će se pridržavati", rekao je Wolfgang Schaeuble u ponedjeljak u Berlinu ukazujući na dogovor vodećih industrijskih zemalja o stopi poreza na dobit poduzeća.

Njemački ministar financija reagirao je time na napise britanskih medija po kojima nova britanska premijerka Theresa May namjerava stopu poreza na dobit poduzeća sniziti na ispod 15 posto, što bi bila najniža stopa među zemljama G20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

May time namjerava smanjiti odljev poduzeća i investicija nakon planiranog izlaska Velike Britanije iz Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo