zbog jaza u cijepljenju / Njemački ministar zdravstva: 'Na jesen prijeti apsolutni korona killer. Sve gore, sve brže mutira'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lauterbach je upozorio da intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare postaju sve kraći

17.4.2022.
13:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach za list Bild am Sonntag je rekao da je sasvim moguće da ćemo "dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona koja je smrtonosna poput Delte".

Federalni ministar zdravstva Lauterbach očekuje omikron cjepivo u rujnu, ali u isto vrijeme upozorava na moguću "ubojitu varijantu" virusa korona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lauterbach upozorava da bi se mogla razviti nova varijanta, vrlo zarazna poput omikrona i smrtonosna poput delte.

Image
AMERIČKO ISTRAŽIVANJE /

Post-COVID može ugroziti vid, mjesecima nakon korone povećana je opasnost od ugrušaka u krvnim žilama očiju

Image
AMERIČKO ISTRAŽIVANJE /

Post-COVID može ugroziti vid, mjesecima nakon korone povećana je opasnost od ugrušaka u krvnim žilama očiju

"Dobit ćemo cjepivo koje štiti od omikronskih varijanti. Očekujemo to u rujnu. Cilj nam je da imamo dovoljno cjepiva za svakog građanina, bez obzira koja varijanta dolazi. Tada ćemo imati protuotrov i za omikron i za delta varijantu.", rekao je Lauterbach

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima političara i epidemiologa Lauterbacha, trenutno se razvijaju razne podvarijante omikrona koje izazivaju zabrinutost.

Lauterbach je upozorio da intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare postaju sve kraći. "To znači da smo se sve manje sposobni pripremiti za mutacije. Sasvim je moguće da ćemo dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona, smrtonosnu poput delte. To bi bila apsolutno ubojita opcija", objašnjava ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Založio se za brže izmjene Zakona o zaštiti od infekcija u Njemačkoj kako bi se od jeseni ponovno uvela obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru.

"Situacija će se ponovno promijeniti na jesen, tada će se broj slučajeva povećati, tada će vjerojatno doći do novih mutacija ili će se broj slučajeva s omikronskim infekcijama naglo povećati. Zato do tada moramo ponovno revidirati Zakon o zaštiti od zaraza", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također smatra da je takav razvoj događaja posljedica odbijanja obveznog cijepljenja: "Neuspjeh obveznog cijepljenja bio je gorko razočaranje. Nakon dobrog ljeta, veliki jaz u cijepljenju može značiti tešku jesen. Tada mnogi znanstvenici očekuju nove valove", naglasio je njemački ministar zdravstva.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo