razgraničenje / Njemački politolog: 'Berlin je čvrsto protiv razmjene teritorija na Balkanu'

Image

Tvrdi i da će Berlin stopirati pristupanje Srbije, ali i Kosova Europskoj uniji, ako dođe do promijene granica

31.8.2018.
15:53
VOYO logo

Njemački politolog Bodo Weber ocijenio je da Berlin drži čvrst stav oko promijene granica na Balkanu i da će zaustaviti pristupanje Srbije i tzv. Kosova Europskoj uniji ako dođe do toga.

U razgovoru za DW, Weber je kazao da su za probleme u dijalogu odgovorni Federica Mogherini i administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa. "Njemačka će čvrsto stajati na svojim pozicijama i neće biti promijene granica na Balkanu, podijele Kosova ili zamijene teritorija", kazao je Weber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da će Berlin stopirati pristupanje Srbije, ali i Kosova Europskoj uniji, ako dođe do promijene granica. Kako tvrdi, promijena granica je nepotrebna budući da je "dijalog imao veliki uspjeh 2013., kada je Srbija bila skoro dovedena do toga da prizna da je ostala bez Kosova", a da Beograd pokušava stvari vratiti na stanje prije 2013. s idejama o razmjeni teritorija, kompromisom Srbije i Kosova, i time da se ne prizna da je Srbija ostala bez Kosova.

Weber je kazao da te ideje prolaze u Bruxellesu i Washingtonu."Rezultat krize je pad svih crvenih linija, odnosno da se ne reagira na prelazak crvenih linija, što govori o slabosti EU", rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački politolog dodaje da odnos američke adminsitracije ne iznenađuje jer predsjednik SAD-a Trump prijeti da će uništiti poredak na kojem je zapad radio 30 godina - neće dozvoliti razgraničenja po ento-teritorijalnom principu, piše DW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo