Niz sustava otkazao / Noćna mora tijekom leta: pilot 'na slijepo' spustio tučom oštećeni avion sa 127 putnika

Let kompanije AtlasGlobal poletio je s istanbulske zračne luke Atatürk, morajući se nakon 30 minuta vratiti na isti zbog tuče koja je strahovito oštetila letjelicu

31.7.2017.
20:58
VOYO logo

Tuča iz noćne more svakog pilota oštetila je nos aviona, uzrokujući otkazivanje autopilota i drugih važnih sustava, zbog čega je pilot morao slijetati "na slijepo". Ukrajinski kapetan Aleksandar Akopov, jasno, odlučio je pokušati vratiti Airbus A320 u zračnu luku s koje je poletio.

Bila je to, kako je sam opisao, najteža situacija s kojom se pilot susreo u dosadašnjoj karijeri. Preuzevši kontrolu nad avionom uspješno je sletio na istanbulski "Atatürk", zasluživši pohvale od mnoštva djetlatnika zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEWS AtlasGlobal KK1010, Turkish TK969 & Pegasus PC909 sustains damage after flying through a hail storm near Istanbul, Turkey (27-JUL-2017) pic.twitter.com/e3d5oRW2Km

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici, kojih je 121 uz šest članova posade, istaknuli su da je sigurno prizemljenje njihovo "drugo rođenje". Tijekom leta, naime, mnogi su vrištali, svjesni opasnosti u kojoj se nalaze. Međutim, pribranost pilota, letačka vještina i mirnoća spasili su 127 života.

Strahovito nevrijeme zadalo je oštećenja i drugim zrakoplova koji su polijetali iz Istanbula tog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo