odluka dužnosnika / Nova pravila na plažama u španjolskom gradu: Ispisivat će kazne za uriniranje u moru, zabranili nošenje bikinija na ulicama

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Gradsko vijeće španjolskog grada uriniranje u more je okarakteriziralo kao 'manji prekršaj'

21.6.2022.
13:53
Shutterstock
VOYO logo

Dužnosnici španjolskog grada Viga, u regiji Galicija, izvijestili su kako će svatko tko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 eura.

Gradsko vijeće takvo uriniranje okarakteriziralo je kao 'manji prekršaj', točnije 'kršenje higijenskih i sanitarnih propisa', a kako bi tom problemu napokon stalo na kraj, na plaže tijekom sezone planira postaviti javne zahode, javlja Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad još nisu dostupni nikakvi detalji o tome kako će se ovo novo pravilo provoditi. Vijeće također planira potaknuti Španjolce, ali i turiste, na zdrav život zabranom pušenja na određenim plažama. Nadaju se kako će ovim potezom smanjiti i onečišćenje okoliša opušcima.

Španjolska se pokušava riješiti svog party imidža, pa je tako na Ibizi uvedeno pravilo od maksimalno šest pića na dan. Tri u vremenu ručka i tri u vremenu predviđenom za večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJEDNICA VLADE /

Plenković: 'Rekao bih da idemo prema novoj rekordnoj sezoni hrvatskog turizma'

Nova pravila postavljena su i za odijevanje turista. Španjolska je, naime, zaprijetila kaznama i svima koji budu neprikladno odjeveni na ulici, napominjući kako su bikiniji prihvatljivi isključivo za plaže. Također je nepoželjno i da muškarci hodaju gradom gologa torza.

Iznimka je grad Cadiz, koji je nedavno ukinuo zabranu golotinje na određenim plažama, pa su nudisti dobrodošli u njihovim odmaralištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska će kažnjavat i osobe koje za sobom ostavljaju smeće ili donose plinske boce i roštilj na plaže. U ovoj europskoj državi zabranjeno je i korištenje sapuna te šampona, kao i pranje posuđa u moru. Neće biti dopušteno ni ''rezerviranje'' mjesta na plaži ostavljanjem ručnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo