Krvavi pohod na Floridi / Novi detalji iz života mladića koji je ubio 17 osoba u školi: nakon smrti majke pomračio mu se um

Image
Foto: AP Images

Posljednjih mjeseci na društvenim je mrežama objavljivao uznemirujuć sadržaj. Primjerice fotografije životinja koje je usmrtio

16.2.2018.
8:07
AP Images
VOYO logo

19-godišnji Nicolas Cruz počinio je masovno ubojstvo u srijedu ubivši 17 ljudi u školi na Floridi. Zadržan je u pritvoru bez mogućnosti izlaska uz jamčevinu, javljaju američki mediji.

Dan nakon potpunog pomračenja uma doveden je na sud. Pogled mu je čitavo vrijeme bio uperen u pod, nije progovorio ni riječi. Prijetio je da će se ubiti, zbog čega je pod posebnom prismotrom. Na sud je doveden u pratnji odvjetnice, a bio je obučen u narančasto odijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom ispitivanju u policiji priznao je krivnju za zločin. Policija je nakon toga obznanila da je u ruksaku imao poluautomatutsku pušku AR-15 kojom je počinio zločin, kao i dodatno streljivo. Do škole, iz koje je lani izbačen, dovezao se Uberom.

Pročitajte više:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Sedamnaest mrtvih u pucnjavi na Floridi, napadač bivši učenik: 'Bio je problematično dijete, svi su to predviđali'

>> Masovni ubojica prije pet mjeseci ostavio komentar na YouTubeu da će počiniti pokolj u školi: FBI nije reagirao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vidjelo izlaze detalji iz njegova života te mogući uzroci pomračenja uma. Njegova majka preminula je u studenom prošle godine od upale pluća. Pet godina ranije izgubio je oca, stoga je majka bila jedina osoba s kojom je bio blizak.

Image

Građani odaju počast žrtvama jednog od najvećih školskih pokolja u američkoj povijesti

Image

Građani odaju počast žrtvama jednog od najvećih školskih pokolja u američkoj povijesti

Okidač problematičnom ponašanju Nicolasa očito je bila smrt majke. Posljednjih mjeseci na društvenim je mrežama objavljivao uznemirujuć sadržaj. Primjerice fotografije životinja koje je usmrtio. Američki mediji otkrili su da je prije nekoliko mjeseci na YouTubeu objavio komentar da će postati "profesionalni školski ubojica". FBI je bio obaviješten o potencijalnoj opasnosti, no zbog nedostatka informacija nije poduzeo potrebne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Cruzovom krvavom pohodu život je izgubilo 17 osoba, među njima je 49-godišnji sportski direktor škole Chris Hixon, zatim nastavnik geografije, kao i niz učenika škole koji su bili uspješni sportaši u mladim kategorijama.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo