kaos u SAD-u / Novi napadi na američke policajce: u tri nepovezana napada jedan ubijen, dvojica ranjena

Image
Foto: AP

U dva nepovezana napada iz zasjede na policiju u Teksasu i Missouriju jedan je policajac ubijen, a drugi ranjen, dok je treći policajac nastrijeljen i ranjen na Floridi

21.11.2016.
16:52
AP
VOYO logo

Posljednji napadi na američke snage reda oživljavaju uspomene na smrtonosne napade na policiju u srpnju u Dallasu i Baton Rougeu, piše Reuters.

U tijeku je potjera za osumnjičenima koji su ubili policajca u San Antoniju u Teksasu dok je osumnjičeni u Missouriju ubijen u pucnjavi sa snagama reda.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome incidentu u nedjelju 50-godišnji Benjamin Marconi, koji je 20 godina radio u policiji San Antonija, ubijen je dok je sjedio u policijskom automobilu za vrijeme rutinskog zaustavljanja u prometu pored sjedišta gradske policije.

Napadač se zaustavio iza njegova automobila, došao do njega i upucao ga u glavu kroz prozor dok je pisao kaznu, rekao je šef gradske policije. Potom je ispalio još jedan metak u policajca, vratio se u svoj automobil i pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati kasnije 46-godišnjeg policijskog narednika u policiji St. Louisa napadač je pogodio u glavu dok je bio u automobilu i dao se u bijeg, no policija je primijetila njegov automobil i ubijen je u pucnjavi. Napadač je bio tražen zbog više kaznenih djela i vjerojatno je pucao u policajca "u strahu da ga ne prepozna", navela je policija u izjavi.

Treći policajac, nastrijeljen na Floridi, nije teže ranjen, javljaju mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo