protiv bih pjevača / Novi sramotni komentari na profilu umirovljenog svećenika: 'Nož, žica, Srebrenica, mater vam balijsku j**em!', on tvrdi: 'Sve je ovo nečija bolesna šala'

Image
Foto: dulist.hr

Umirovljeni svećenik Sinanović postao je poznat javnosti nakon što je sredinom 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića

28.12.2017.
8:07
dulist.hr
VOYO logo

Umirovljeni svećenik Ivica Sinanović na svom je Facebook profilu objavio sramotan status u vezi dočeka Nove godine na Stradunu, na kojem će Dubrovčane zabavljati jedna pjevač Dino Merlin.

U svojoj je objavi Sinanović napisao kako mu je 'žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne', a njegovo pjevanje usporedio s, kako on kaže, 'zavijanjem hodže s džamije', piše Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari,“ napisao je Sinanović na društvenim mrežama, o čemu je prvi pisao Dubrovački dnevnik. No, uslijedio je nastavak cijele priče. 

Njegov status izazvao je brojna negodovanja stanovnika Dubrovnika i obožavatelja iz cijele regije, kao i stanovnika muslimanske vjeroispovijesti i brojnih drugih. U komentarima je došlo do zgražanja nad napisanim statusom i do daljnjeg vrijeđanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni svećenik kojem se sudilo za ubojstvo: 'Žao mi je što vam na dočeku pjeva čovjek iz Bosne, zavija kao hodža s džamije'

Ipak, Sinanović nije uspio zadržati dostojanstvo te je na sve odgovorio poprilično uvredljivim komentarima. 'Balije: nož, žica, Srebrenica, ', 'Nisam Turčin nikad bio, mater vam balijsku, a vi ste poturice i veći od Turaka iz Turske' samo je dio komentara koji su napisani od strane umirovljenog svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinanović na pitanje je li on napisao sporni status i komentare, niječno odgovara. Tvrdi kako mu je profil hakiran te kako ovakva vrsta 'šale' nije nimalo primjerena. 

"Dulje vrijeme nisam bio na Facebooku. Tjedan dana sam ispovijedao u Osijeku, kad sam se vratio, imao sam ponoćku, na Božić božićnu misu tako da nisam bio dostupan. Očito se netko 'lijepo' ponašao i čestitao mi imendan. Nisam ništa od toga napisao, zadnju poruku koju sam napisao je ona koja se odnosi na treću nedjelju Došašća, čak ni za četvrtu nisam ništa napisao jer sam bio u gužvi,“ izjavio je Sinanović koji cijeli slučaj namjerava prijaviti policiji. 

Po pitanju samog nastupa Dina Merlina na dočeku u Dubrovniku, Sinanović je kazao kako 'ne zna tko nastupa i što se događa' te kako 'ni s kim iz Dubrovnika više nema veze'. 

Jučer, tijekom kasnih noćnih sati, nestale su sporne objave sa zida profila don Ivice Sinanovića, kako komentari, tako i sam status. Također, nestale su i fotografije na kojima Sinanović pozira s grbovima s prvim bijelim poljem, a uklonjena je i profilna slika s natpisom 'HOS, za Dom spremni'.

Mediji su o Sinanoviću tijekom proteklih godina naveliko pisali u kontekstu sudskih procesa zbog događanja od 22. svibnja 2012. godine kada je u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je navodno stigao u alkoholiziranom stanju pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata i Sinanovića udario u lice. Kako je navedeno, Sinanović mu je uzvratio udarcem te ga je više puta uradio šakom po licu zbog čega je Kraljević preminuo. 

Inače, Sinanović je nepravomoćnom presudom Županijskog suda iz 2013. godine proglašen krivim te je osuđen na četiri i pol godine zatvora. Nakon žalbe je postupak vraćen na početak, a Sinanović je odlukom iz 2016. godine oslobođen, nakon čega se i umirovio, piše Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo