Nova prijetnja / Novi trend u svijetu: isprintajte svoj pištolj

Image

Broj pištolja napravljenih 3D tehnikom printanja u porastu je diljem svijeta

24.2.2017.
18:01
VOYO logo

Diljem svijeta, policija se mora suočiti s novim zabrinjavajućim trendom - povećava se broj upotrebe pištolja isprintanih 3D tehnikama printanja. 

U SAD-u, već je nekoliko ljudi uhićeno i osuđeno zbog printanja dijelova vatrenog oružja i njihove prodaje.  Čovjek koji je na internetskim forumima bio poznat pod imenom "Dr. Death" (Doktor smrt), uhićen prošloga tjedna u SAD-u, reklamirao je svoje pištolje bez serijskog broja, koji se inače dobije kod registraciji pri saveznoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku svijeta, isprintano 3D oružje koristi se u zemljama koje imaju stroge zakone o ograničavanju upotrebe oružja. U Australiji je prošle godine, u Melbourneu, lokalna policija izvršila pretres kuće u kojoj je pronađen veći broj isprintanog oružja, a istoga je mjeseca pronađena čitava tvornica oružja na sjeveru države.

Trenutno isprintani pištolji imaju tek rudimentarni dizajn, napravljeni su od termoplastike i mogu ispaliti tek nekoliko pogodaka prije nego li se samounište. Ipak, ovaj tip pištolja predstavlja ozbiljnu prijetnju je ih se ne može otkriti detektorima metala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo