ŠTO SAD? / Novi udarac za Đokovića: Neće moći igrati ni u Francuskoj na Roland Garrosu?

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Francuski skratili vrijeme u kojem i sportaši, koji su preboljeli koronu, mogu na natjecanja i to sa šest na četiri mjeseca od preboljenja. Time su izbacili Novaka

29.1.2021.
11:28
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Novi udarac za Novaka Đokovića - francuski  L’Equipe objavio je kako srpski tenisač ipak neće igrati na Roland Garrosu ako se do tad ne cijepi protiv korona virusa. 
Nakon što su tenisača deportirali iz Australije zbog necijepljenosti, Francuzi su, čini se, odlučili promijeniti pravila po kojima bi se onemogućilo da Novak nastupi i na ovom Roland Garrosu. 


Naime, francuski parlament donio zakon o obaveznom cijepljenu za sportaše kao preduvjet za nastupanje na sportskim natjecanjima u Francuskoj. Izuzeti su bili oni koji su preboljeli koronu u posljednjih šest mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali od 15. veljače na snagu stupa novo pravilo po kojem se taj rok skraćuje sa šest na četiri mjeseca. To znači da će izuzeće za Đokovića vrijediti do 16. travnja, a Roland Garros je u svibnju.

No čini se kako Đoković i dalje 'nema problema' s koronom jer je neki dan objavljena snimka na kojoj se vidi kako se pričešćuje iz iste žlice kao i stotine drugih. Ako želi nastupiti na Roland Garrosu, opcija mu je ili da se cijepi ili može igrati na kartu da će Francuska opet promijeniti i olabaviti propise do svibnja, ako bi pandemija jenjavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, realno je i da se Đoković opet zarazi te da dobije potvrdu o preboljenju, što bi mu donijelo ulaznicu na natjecanje. 

Podsjetimo i na to da se u svjetskoj javnosti još uvijek spekulira je li Đokovićev PCR nalaz iz prosinca bio lažan, nakon kojeg se družio s djecom i kretao se u javnosti susrećući se s mnogima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo