telefonski razgovor / Obama i Merkel osudili 'barbarske zračne napade ruskog i sirijskog režima na istočni Alep'

Image
Foto: AP Images

Složili su se da Rusija i sirijski režim snose posebnu odgovornost za okončanje sukoba u Siriji i omogućavanje pristupa UN-ovim humanitarcima mjestima koja su pod opsadom ili se nalaze u teško dostupnim dijelovima Sirije

30.9.2016.
7:00
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je telefonom razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a dvoje čelnika oštro je osudio "barbarske zračne napade ruskog i sirijskog režima na istočni Alep", izvijestila je Bijela kuća.

Složili su se da Rusija i sirijski režim snose posebnu odgovornost za okončanje sukoba u Siriji i omogućavanje pristupa UN-ovim humanitarcima mjestima koja su pod opsadom ili se nalaze u teško dostupnim dijelovima Sirije, navodi se u izjavi, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države ocijenile su ranije u četvrtak da su sirijski i ruski napadi na Alep poklon militantima Islamske države.

Rusija je također optužila SAD za "de facto potporu terorizmu" u Siriji, dok Washington prijeti da će prekinuti pregovore s Rusijom o Siriji ako borbe ne prestanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni podtajnik UN-a za humanitarna pitanja Stephen O'Brien pozvao je Vijeće sigurnosti UN-a da prestane tolerirati kršenje međunarodnog humanitarnog prava u Siriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo