duterte pretjerao / Obama otkazao sastanak s filipinskim predsjednikom nakon što ga je ovaj nazvao kuč**nim sinom

Image
Foto: AP

Obama je saznao za tu uvredu na summitu G20 u Kini te je na tiskovnoj konferenciji u Hangzhouu te će se umjesto s Duterteom sastati s južnokorejskom predsjednicom

6.9.2016.
11:39
AP
VOYO logo

Američki predsjednik Barack Obama otkazao je susret s filipinskim predsjednikom Rodrigom Duterteom nakon što ga je Duterte opisao vulgarnim rječnikom, objavio je u utorak glasnogovornik Bijele kuće. 

Duterte, populist poznat po svojim osebujnim izjavama i svojoj krvavoj kampanji protiv droge u kojoj su tisuće ljudi ubijene, rekao je pred novinarima za Obamu da je "kuč**n sin" u ponedjeljak, dan uoči njihova planiranog susreta na summitu ASEAN-a u Laosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je saznao za tu uvredu na summitu skupine G20 u Kini te je na tiskovnoj konferenciji u Hangzhouu rekao da je svojim savjetnicima kazao da razgovaraju s filipinskim dužnosnicima i utvrde bi li susret s Duterteom mogao uključivati "konstruktivan, produktivan razgovor".

Umjesto s Duterteom Obama će se u glavnom gradu Laosa Vientianeu sastati s južnokorejskom predsjednicom Park Geun-hye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je doputovao u Laos kao prvi američki predsjednik u povijesti koji posjećuje tu zemlju na jugoistoku Azije.

Duterte je pobijedio na filipinskim izborima s obećanjem da će iskorijeniti zločine i zloporabu droga, a nakon što je došao na vlast uslijedio je rat protiv droge u kojemu je u posljednja dva mjeseca ubijeno više od 2400 ljudi, navodnih trgovaca drogom i narkomana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da bi bilo "nepristojno" ako Obama na razgovorima s njim pokrene pitanje poštivanja ljudskih prava te je dodao kako bi u tom slučaju morao opsovati Obamu, upotrijebivši filipinski izraz za "kuč***im sin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo