posipali svetu vodu / Obitelj je u kući držala tijelo 35-godišnjeg pokojnika čak 18 mjeseci! Razlog je i tužan i bizaran

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Članovi obitelji su ispričali kako su donijeli tijelo iz lokalne bolnice, ali su tada osjetili da diše

27.9.2022.
13:22
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Obitelj u indijskom Kanpuru je držala tijelo u kući 35-godišnjeg preminulog muškarca čak 18 mjeseci jer su mislili da je u komi. Muškarčeva supruga, za koju mediji pišu kako je psihički nestabilna, svako je jutro posipala “gangajal” (svetu vodu) po njegovom tijelu koje se polako raspadalo, nadajući se da će mu to pomoći da izađe iz kome, javlja Fenix magazin.

Susjedi su policiji ispričali da su članove obitelji često viđali kako kući nose boce s kisikom. Muškarac, identificiran kao Vimlesh, umro je 22. travnja 2021., a kremiran je u petak navečer, priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima dužnosnika, Vimlesh je bio postavljen kao pomoćnik računovođe u odjelu poreza na dohodak u Ahmedabadu, dok su njegova supruga, djeca i ostali članovi obitelji živjeli u području Krishnapuri u Kanpuru u blizini policijske postaje Rawatpur.

Rekli su da obitelj vjeruje da nije mrtav i da su se nastavili brinuti o njemu iako su dobili njegovu smrtovnicu dan nakon što je umro “zbog obostrane upale pluća”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći za The Sunday Express, glavni medicinski službenik Kanpur Alok Ranjan je rekao: "Osoba je umrla 22. travnja 2021. tijekom drugog vala covida. Imao je obostranu upalu pluća. Nakon što je umro, odvezen je u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Također je izdana smrtovnica u kojoj je naveden uzrok smrti - obostrana upala pluća".

Image
iznenadno otkriće /

Beskućnik pronađen mrtav na kolodvoru: Nestao prije 55 godina, a na računu imao više od 100 tisuća eura

Image
iznenadno otkriće /

Beskućnik pronađen mrtav na kolodvoru: Nestao prije 55 godina, a na računu imao više od 100 tisuća eura

Vimleshovo tijelo pronađeno je u petak nakon što je IT odjel podnio žalbu upravi okruga Kanpur da je nestao s posla od travnja 2021. Sudac okruga Kanpur Vishak G.naredio je zdravstvenim dužnosnicima da ispitaju stvar nakon čega je utvrđeno da je Vimlesh umro u travnju 2021. Službenik je rekao da su članovi obitelji rekli da su posuli “gangajal” (sveta voda) po tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad god je njegov ured pitao obitelj gdje se nalazi, rekli su da je Vimlesh bolestan. Obitelj je donijela i boce s kisikom, a mještanima su rekli da je u komi i da se liječi kod kuće. Bili su uvjereni da je živ i da će biti bolje", rekao je visoki policijski časnik.

"Kako ovdje nije počinjen nikakav zločin, nećemo ništa ni protiv koga poduzimati. Obitelj je bila uvjerena da je živ sve dok službenici u petak nisu odnijeli njegovo tijelo, U petak navečer, ostaci tijela su kremirani u prisutnosti policije, drugih dužnosnika i Vimleshove obitelji. Članove obitelji trebalo je uvjeriti za kremiranje", rekao je ravnatelj policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj policije je rekao kada je Vimleshova obitelj upitana zašto su tako dugo držali tijelo kod kuće, rekli su da su donijeli tijelo iz lokalne bolnice, ali su tada osjetili da diše, pa su tijelo držali kod kuće.

U rijetkim slučajevima, kada se tijelo redovito čisti određenim kemikalijama i ako nema puno vlage i zraka, onda se ne razgrađuje nego se mumificira. Još uvijek nije jasno što je Vimleshova obitelj koristila za očuvanje tijela toliko dugo. Kad su ih pitali, tvrdili su da nisu koristili nikakve kemikalije, rekao je visoki dužnosnik Odjela za zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo